Thursday 28 September 2017

Když mě to baví...

Možná jste si všimli, že jsem v září nepřidávala tolik článků. Ti, co mě sledují na Instagramu, asi tuší. Protože mi ale i tam chodí překvapivě hodně dotazů na to, jak to se mnou teď vypadá, řekla jsem si, že bych mohla rozjet taková měsíční shrnutí. A začínáme zářím!



I když už to je pár let, co je pro mě vstávání 1. září do školy pasé, pořád beru září jako takový malý začátek. Malý leden? Letos to pak platilo dvojnásob! 
Po návratu z Erasmu jsem neskutečně zlenivěla. Nenašla jsem si bydlení v Praze, a tak jsem zůstala doma a do školy vždycky jen na těch pár přednášek dojížděla. Zbylej čas jsem prokrastinovala. Někdy jsem byla líná i prokrastinovat. Schovávala jsem se za to, že se přece učím! HA HA. Tak moc a pilně jsem se učila, že jsem si studium o rok protáhla. No, nevadí...

V létě už mi ale bylo jasný, že to takhle dál nejde. Nic mě nebavilo a i ninedělání mě unavovalo. Že jsem měla spoustu času na čtení? To bylo sice hezký, ale život se tomu říkat nedalo. Věděla jsem, že abych se z tohohle povalečství, který mě navíc neskutečně vyčerpávalo (nekecám!) dostala, musím se vrátit zpátky do Prahy a najít si práci. Jednoduchý jako facka. Nebo taky ne...

Ceny ubytování jsou teď v Praze šílený a hledat si práci, když nechcete za pás (nic proti týhle práci, ale doufala jsem v něco, co už by se mi trochu hodilo do CVčka), ale doposavaď jste hovno dělali a ani tu školu ještě nemáte hotovou (ne, že by na to teď někde hleděli), není jednoduchý. 

Asi vám už došlo, že to ale všechno tak nějak nakonec muselo klapnout. A je to tak. Měla jsem prostě štěstí. A asi tomu pomohl i ten můj flegmatickej ale zároveň pozitivní přístup. Všechno to odstartovala brigáda v divadle. Možná víte, že mám divadlo ráda. Snažím se do něj chodit často a v létě mi došlo, že do jednoho chodím tak nějak víc. Do Činoheráku. A tak jsem si řekla, že tam napíšu e-mail, jestli nehledají uvaděčky. Za hodinu už jsem byla na "pohovoru" a za dvě už jsem se těšila, že v září budu pár večerů měsíčně trávit v tomhle malým ale zároveň (nejen pro mě) magickým divadle.
Fajn, měla jsem radost, že nebudu sedět každej večer doma. Jenže do školy už tenhle rok chodit nebudu, potřebuju jen zvládnout dvě zkoušky a bakalářku. Co teda můžu dělat dál? A kde budu bydlet?

Činoherák mi klapnul na začátku července a já se tak nějak uklidnila, ale taky přestala hledat. V srpnu mi ale došlo, že už bych vážně měla pohnout s hledáním bydlení. Nad cenama mi zůstával rozum stát a když už jsem byla připravená kejvnout i na ošklivej pokoj v nějaký prdeli (pardon) za Prahou, napsala mi kamarádka. A vyšlo z toho, že se za pár týdnů stěhuju do krásný garsonky na pomezí Žižkova a Vinohrad (aspoň tak tomu já říkám :)). Už teď se těším, jak budu chodit pro snídaně na Jiřák :) Ta samá kamarádka mi pak taky sehnala další brigádu. Hlídání. Já a děti, to nejde dohromady. Jenže tihle kluci už jsou větší, takže s nima spíš blbnu, než hlídám. 

Fajn, večery a odpoledne teda budu mít zaplněný. Nějakej peníz na studentskej život v Praze mi z toho taky kápne. A hlavně se budu cejtit, jako že něco dělám. Dopoledne si pak nechám volný, dojdu si zaběhat, budu se pořádně věnovat blogu a youtube. Takhle jsem si život od září v Praze malovala. Jenže známosti zase zafungovaly a já v posledním srpnovým tejdnu skočila po možnosti pracovat přes den v reklamce. 

Jinak řečeno, já, největší lenoch a povaleč, jsem od 4. září v jednom kole. Přes den jsem v práci, odpoledne a večery buď hlídám nebo jsem v divadle. A aby toho nebylo málo, až do Vánoc mě čeká každou sobotu kurz digitálního marketingu. Nestíhám číst, psát ani točit. Kamarádi se najednou diví, kam se poděla ta flexibilní Míša, který stačilo napsat a ona měla vždycky čas. Ale světe dív se, mě to baví! 

A protože obrázek řekne víc než tisíc slov... měli byste mě sledovat na instagramu :)
Pokud se vám ale nechce, takový shrnutí hodím i sem...

Září jsem začala nemocí. Jenže řekněte hned v prvních dnech, že si berete volno... Tak jsem ji zaháněla aspoň takhle :)
Stihla jsem taky vyhlásit humboockou soutěž. 

























A jednu soutěž jsem taky vyhrála :) Poukázku do Cacaa jsem ještě nevyužila, už to ale nebude dlouho trvat...
Takhle jsem se tvářila, když jsem šla prvně do práce.
A tady jsem si ještě myslela, že budu žít v Praze jenom zdravě :D
Aneb jak mě překvapilo násobení pod sebou O:)
Taky jsem na vlastní kůži vyzkoušela, co to #TGIF je. Ale mě to vlastně v práci fakt baví...
Knihomolskejch dnů jsem moc nestihla. Byla jsem ale na dvou srazech.
Jedním ze srazů byla Albatros meredna, z který jsem si odnesla tyhle dárečky :)
A před merendou jsem ještě stihla poznat Verču a konečně vyzkoušet donuty z Donut Shop Prague. Nebyla jsem tam naposledy! :)
Konečně jsem po letech váhání vyzkoušela mix.it a už mám druhou butelu :) Taky jsem od Kniha ZLIN dostala knihu Because OF Fashion, na kterou už brzo zveřejním recenzi :)
Taky jsme se museli rozloučit s jedním z našich pejsků. Báli jsme se, co na to řekne jeho dvojče, ale Maggie mu vůbec nedovolila smutnit :)
Vím, že jste ode mě byli zvyklí na fotky zdravejch jídel a recepty, ale na to teď vážně není čas. Jídlo stíhám za pochodu a třeba takhle vypadaj moje pozdní večeře :)
Ale o zdravý svačinky máme v práci postaráno :)
Hlídat jezdím do Kobylis. Sídliště sice ráda nemám, ale ten výhled na Prahu
nebo na druhou stranu na západy slunce je nádhernej :)
Od září jsem taky začala používat doller. I když jsem měla celý dny zabraný,
nevypadalo to tak. Pak mi ale @denilienheart poradila, ať si do něj dělám
chlívečky a hned si přijdu vytíženější! :D Děkuju!



























Konečně jsem taky byla v Cafefin. Zatím jen odpoledne na limonádě, určitě se tam ale vrátím na snídani :)

Už jsem si taky jednou (JEDNOU) před prací skočila pro kafe. Boj spánek vs kafe zatím vyhrává spánek :)
Co jsem to říkala o těch výhledech... :)
Domů ale jezdím, kdy se dá. Klidně i jen na otočku. Za rodinou, ale hlavně za touhle šmudlinou :)
U práce máme jeden úžasnej podnik - Guston. Hipsterskej interiér level 1000 (navíc mi na rozdíl od spousty jinejch podniků přijde nenucenej) a jídlo maj výborný! Zajděte tam :)
Já už si tam asi nikdy nedám nic jinýho, než jejich burgery. Kam se hrabou specializovaný "burgrárny"...
S Verčou (nějak jsme si padly do oka :)) jsem taky prvně zašla do novýho Myšáka. Interiér je nádhernej a kafe i dortíčky výborný. Jen ty ceny... ale i nad těma jsem přivřela oko, protože tam byla neskutečně milá obsluha! :)
Z Myšáka jsme se pak přesunuly na besedu s dánskou spisovatelkou Helle Helle.
Maggie mi v Praze chybí moc, v práci se mi ji ale snaží nahradit tahle prďola :)
Jako uvaděčka se můžu občas na nějaký představení jít i podívat. Tohla byla jistota. Jestli nevíte, na co vyrazit, tohle představení vás bude bavit :)
Občas si teď ve stories hraju na fashion bloggerku! Ale jen občas, protože pořád točím jen pár outfitů :D
Už jsem se stihla v práci i příjemně společensky unavit :)


A jak už jsem říkala, volný víkendy mě nebavily, tak jsem si až do Vánoc ,,zabila" všechny soboty. Aspoň ale budu o něco chytřejší!
Na houby sice s babičkou chodím, i když nerostou, ale přece jen mě to baví víc, když rostou O:)
Na bookclubu v SmetanaQ Cafe jsem měla tu možnost potkat autorku Pravého leopardího kožichu, Hanu Kolaříkovou. 
Do divadla taky chodím na pivo. Kdo se přidá? #dodivadlanapivo
I takhle teď řeším jídlo...
Sice jsem říkala, že já a děti, to nejde dohromady. Ale já, kafe a knížka, to už jo. Tak si s klukama čtem :)
Jedna věc mi ale v tomhle ,,novým" životě chybí. Rodina, les a Maggie. Takže je těch věcí víc :))
A co budu dělat teď? Užiju si dva dny volna. Sepíšu články, natočím videa a vyrazím s Maggie do lesa :)
Baví vás tahle měsíční shrnutí?

8 comments:

  1. Pěkně nabitý program! Ten digitální marketing zní hodně zajímavě, sama půjdu studovat teď obor se zaměřením na média, marketingovou komunikaci a tak... jsem na to hodně zvědavá, vypadá to fakt zajímavě :) tvůj psík je stejně super, už v tvých videích se mi líbila :)

    LADY LENNA

    ReplyDelete
  2. U hlášky "někdy jsem byla líná i prokrastinovat" jsem vyloženě vyprskla smíchy :-DDD Je moc fajn, že se ti podařilo nakombinovat tolika zajímavých činností! Tak ať se ti ve všech velice daří! :-)

    Hele je možné, že jsem chraptivý šalvějový sirup zahlédla v Bille? Jak tam mají ty regionální potraviny? Vždycky u toho regálu stepuju půl hodiny a tohle je mi povědomé! :-)

    Všechny fotky jsou moc hezké! A i když je smutné, že jste se museli rozloučit s kutínkem, jsem si jistá, že se má moc dobře, dostává denně mraky piškotků a psích mlsků a shora pozoruje pánečky a zviřátkové kamarády a vrtí u toho ocáskem a usmívá se :-)

    Bebe

    ReplyDelete
  3. Lady Lenna: Kdybych se zpětně mohla rozhodnout, zkusila bych studovat to, na co teď jdeš ty. Budu držet palce :) A Maggie děkuje!

    Bebe: Jsem ráda, že tě ta věta pobavila, vážně :))

    Je to ono! Já tyhle akce moc nesleduju, tohle byla naprostá náhoda - je to vyrobeno ve vesničce kousek od tý naší :) I proto jsem ten sirup vlastně vzala :)

    A jo, snad už mu je dobře :))

    ReplyDelete
  4. Ten nápad s chlívečkama je opravdu skvělý! Taky začnu praktikovat :D taky mám ráda po celým dni, kdy si můžu říct, že jsem byla produktivní :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. To je ale fotek :D Držím palce, ať to vše zvládneš ! :)

    FIT MADDIE

    ReplyDelete
  7. Tomu říkám vydařený měsíc! Tak ať se daří i dál a všechno hravě zvládáš! :3

    ReplyDelete
  8. في مكة المكرمة نقدم افضل شركة تقدم خدمات منزلية جيدة مثل خدمات نقل العفش في مكة تجدنا افضلشركه نقل عفش بمكه المكرمه نقدم خدمات نقل الاثاث باحترافية وتوجد في مكه ايضا ارخص شركه مكافحه حشرات بمكه المكرمه تقدم خدمات جيدة ورخيصة وتقدم خدمات جيدة وتمتلك عمالة مدربة ومبيدات حشرية آمنة ومضمونة وفعالة وقد تحتاج الى تنظيف بيتك بالاعتماد على افضل شركه تنظيف كنب بمكه المكرمه مضمونة ومحترفة وهي تقوم بتعقيم منزلك بعد اعمال مكافحة الحشرات داخل المنزل وايضا تحتاج الى ارخص شركه تنظيف منازل بمكه للقيام بأعمال تنظيف المنزل سواء كان مفروشا او جديدا وقبل هذا تحتاج الى تنظيف خزان مياهك بالتواصل مع افضل شركه تنظيف خزانات بمكه المكرمه مضمونة ورخيصة وتهتم وتحافظ على خزانك من التلوث وبالتالي تستخدم مياه نظيفة

    ReplyDelete