Thursday 23 January 2014

I wish day had 48 hours!

Zdravím všechny, kdo na mě ještě nezanevřeli :)
Jak se máte? Finišujete ve zkouškovém, nebo se vám zítra taky uzavírají známky jako mně? Já už mám konečně všechno uzavřeno, a že to tenhle týden bylo vážně krušné, hlavně dneska, ale stěžovat se moc nebudu, jak jsem viděla u spolužáků, mohlo by to být i horší. Za týden tedy dostanu svoje poslední pololetní vysvědčení, pak se budu muset ještě do 16. dubna ohánět, abych prošla k maturitě, a pak už se jen pořádně učit na zkoušku dospělosti :) Koho to letos čeká taky? :)

Asi bych se měla trošku ospravedlnit, že jsem se vám dva týdny neozvala. Na každý den toho bylo do školy celkem dost a snažila jsem se do školy nejít úplně nenaučená (koukat do zdi s otevřeným sešitem už ale stačí :D) a večer jsem byla ráda, že jsem si našla ještě tu chvilku na cvičení (už zase mi utíká jídelníček, ale cvičit se nemusím ani nutit, ale takhle už to mám hodně dlouho :)). Abych ještě svůj nedostatek uvedla úplně na pravou míru, měla jsem několik nemocí (klíšťovka, borelioza, EB viróza a mononukleóza), které mi oslabily organismus a všechno to vyústilo v únavový syndrom.
 Ten se projevuje tak, že když denně nespím 8 hodin, jsem úplně nemožná. Jenže ani to nestačí a odpoledne ještě v různě menší míře přichází téměř návaly bezvládnosti, jsou chvilky, kdy si připadám jako cukrovkář, který po několik dní nedostal dávku cukru, který potřebuje. To se ještě umocní, pokud teď nestíhám spát těch 8 hodin. Teď vám to nepíšu, abyste mě litovali, ono se to pomalinku ale jistě zlepšuje, ale jak mě můj doktor upozornil, období stresu, málo spánku a odpočinku to může klidně celé naprosto obnovit. Teď se chytám nové naděje a budu hledat další pomoc u odborníků na hormony, podobný problém jsem totiž našla u jedné profesionální sportovkyně, které se teď úspěšně léčí. Řešit to však budu až po maturitě :) No a abych to ukončila, najít si čas ještě na blog v tomto shonu, kdy jsem hlavně odpoledne hledala hodinku na krátký ,,nap", bylo prostě nemožné. Teď už to ale bude lepší :)

Stihla jsem si ale přečíst jednu zajímavou a oddychovou knížku, kterou jsem dostala od kamarádky k Vánocům. Je to knížka od jedné známé české psycholožky a sexuoložky, zaměřená hlavně na to, jaká by žena měla být. Nejlepší je ale způsob, jakým je celá knížka napsána :) Asi sepíšu článek k této knížce. A nerada bych sklouzla ke knižnímu blogu, ale asi se tu budu i rozplývat na Hunger Games :)
Zítra si dělám menší volno ve škole, není mi dobře a nic tam po mě už nikdo nebude chtít, tak o bych se tam cpala žejo :) Tak povídejte, jak se máte vy? Nebo já to radši zjistím u vás na blogu... :)

8 comments:

  1. Jsem si říkala, co s tebou je :) Doufám, že ta nová naděje klapne, přeci jen zdraví je to nejdůležitější, co máme :)

    ReplyDelete
  2. Gratuluju k uzavření známek :) Já už mám naštěstí po zkouškovém, ale žádná sláva - teď mě čeká napsat bakalářku :D
    To s tim únavovym syndromem mě mrzí.. snad najdeš nějakou tu pomoc a bude líp :)

    ReplyDelete
  3. Já už si zítra jen jedu obhájit poslední zkoušku a mám vystaráno. :)) Dnes jsem měla zápis, fuj, to byly nervy. :D
    Maturita? Jéé. Nemůžu uvěřit, že už je to 2 roky, co jsem maturovala.
    Na tu knížku jsem zvědavá. Určitě o ní něco kratšího napiš. :P
    Užij si volno!

    ReplyDelete
  4. Já ješt jedna zkouška a konec:)
    Maturovala jsem loni v květnu a fakt bych to chtěla vrátit zpátky:D
    Tak zpětně to bylo lehoučký a plno zbytečnýho stresu..:)

    ReplyDelete
  5. to s tím syndromem je mi líto, matura je hrozná, ale myslím pokud máš v poho učitele tak to zvládneš :)

    ReplyDelete
  6. I já si tě pamatuju z dřívějška :)) Jinak děkuji :))

    Klidně bych se vrátila do maturitních let, ten maturitní rok byl super, ples, a všechny ty věci okolo! Wow tolik nemocí, neměla jsem ani jednu, musíš na sebe být opatrná ať se všecko pěkně zvládneš :)

    ReplyDelete
  7. كما أننا في تبوك نقدم للسادة العملاء افضل خدمات التنظيف الشامل للمنازل والفلل والبيوت والعمائر تحت مسمى افضل a href="https://www.clean-up-1.com/%D8%A7%D9%84%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%8A%D8%A9/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D9%87-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84-%D9%81%D9%84%D9%84-%D8%A8%D8%AA%D8%A8%D9%88%D9%83" >شركة تنظيف بتبوك متخصصة بأعمال النظافة المنزلية الشاملة

    ReplyDelete
  8. كما أننا في تبوك نقدم للسادة العملاء افضل خدمات التنظيف الشامل للمنازل والفلل والبيوت والعمائر تحت مسمى افضل شركه تنظيف فلل بتبوك متخصصة بأعمال النظافة المنزلية الشاملة

    ReplyDelete