Friday 21 July 2017

1/2: 5 českých fitness instagramů, které mě motivují

Jsem závislá na instagramu. A klidně to přiznám. Ale ta závislost a samotnej instagram jsou přece jen k něčemu dobrý. Našla jsem tam hned několik lidí, kteří mě určitým způsobem inspirují a motivují. Dneska vám představím ty, kteří se věnují převážně zdravému životnímu stylu.

Asi rovnou hned na začátku uvedu na pravou míru, že profily, které vám dneska představím, nejsou čistě o fitness nebo zdravém životním stylu. Inspirují mě lidé, kteří mají víc zájmů a zaměření, což možná bude dáno i tím, že za součást zdravého životního stylu považuju i fakt, že člověk neřeší celé dny jen jídlo a cvičení. 

1. @jmenujisepeta 

Tenhle seznam určitě nebude řazenej podle oblíbenosti, ale Péťa je prostě jednička - sleduju ji zdaleka nejdýl!

Teď si možná říkáte: ,,Nojo, vždyť ji jsi nemohla vynechat, když od ní máš jídelníček!" Ale věřte, že Péťa je tu především proto, jaká je. Pozitivní a usměvavá, upřímná a otevřená. Prošla si poruchami příjmu potravy a dostala se z toho. O to větší inspirací pro mě je. Když to dokázala ona, zvládnu to (snad) taky!

U Péti ale nemusíte hledat jen psychickou podporu. Tahle holka má taky nádhernou postavu, kterou nepotřebuje retušovat ani dlouho nakrucovat. To je pořádná motivace. Zároveň výborně vaří a peče, takže svým sledujícím pravidelně servíruje zdravé recepty. V neposlední řadě je taky trenérkou. Můžete na jejím profilu tedy najít i tipy a rady s tréninky a cvičením.

PS: Péťa rozjela hashtag #bojzanovytelo , kde najdete tisíce fotek související se zdravým životním stylem!


Péťa má taky blog blogbyp.cz, kde se věnuje všemu výše zmíněnýmu. Slibuju, že vás její články vždycky něčemu novému přiučí nebo inspirují. Nakonec vás odkážu ještě na její YouTube kanál Péťa Elblová , kde najdete videa, podle kterých můžete cvičit, nebo třeba videa Co jsem dnes jedla. 



2. @anna_sco 

Anička se na svým instagramu prezentuje především jako food bloggerka. Ještě aby ne, když dokáže vymyslet tak úžasný kombinace, který jsou zdravý, často navíc jednoduchý na přípravu a nakonec ještě dobře vypadaj! A pak je ještě vyfotí tak, že se chci jít se svejma fotografickejma skillzzzz zahrabat minimálně sto metrů pod zem. Minimálně!

Aničku ale nesledujte, pokud nechcete, abyste měli při otevření jejího instagramu okamžitě na něco chuť. Na druhou stranu všechny recepty, který na jejím profilu najdete, jsou zdravý, takže proč se neinspirovat a rovnou si něco neukuchtit?

Ale! I když Aničky profil vypadá, že se hlavně jídlu, po rozkliknutí jejích stories uvidíte, že to není tak úplně pravda. V těch mě totiž Anička motivuje ve stories z posilovny! Často taky ukazuje svoje nákupy nebo cestovatelský fotky (zrovna teď slibuje, že má nachystáno spoustu fotek z posledního výletu do Budapešti :)).

Aničku doporučuju sledovat ještě na blogu: forbetterme.cz , kde už není jen foodbloggerkou, ale přidává i články o módě nebo cestování.



Anetka. Krásná blondýnka, která se snad nikdy nepřestává usmívat. Vážně! V životě jsem ji neviděla si na něco stěžovat, a to musela relativně nedávno podstoupit operaci a na další se chystá. A to tak zrovna aktivního člověka, jako je ona, určitě musí štvát a brzdit. Tahle její vlastnost je přesně tím, čím mě Anetka motivuje a inspiruje úplně nejvíc.

Anet a její profil toho ale můžou nabídnout ještě víc! Najdete u ní fotky krásně vypadajících a určitě i výbornejch a zdravejch jídel, fotky z různejch fitness akcí, nebo taky fotky Anetčina zadku. Ona se za něj totiž nestydí a je to dobře, postavu má úžásnou a nás ostatní to může jedině motivovat, ať na sobě taky pořádně máknem :)

Mě osobně ale nejvíc nakopnou právě její stories, protože ty nejčastěji zveřejňuje, když cvičí nebo právě dělá něco pro svoje zdraví. Hodně fandím jejímu hashtagu #walkingsrdcem , protože chůze je nejpřirozenějším a nejzdravějším pohybem, tak bychom na ni neměli zapomínat. A právě to nám Anet na stories často připomíná, protože je natáčí za chůze úplně kdekoli :)

Anetku můžete sledovat i na facebooku: Aneta Synková Fitness


Bářin profil možná na první pohled nevypadá jako ten klasický profil zaměřený na zdravý životní styl. Opak je ale pravdou. Takhle by měl (alespoň podle mě) vypadat člověk, co žije zdravě - šťastně. Neměl by řešit celé dny jen jídlo nebo cvičení. Měl by si užívat života plnými doušky a zároveň dbát o svoje tělo a zdraví. To pro mě znamená zdravý životní styl a Bára je v tomhle směru tím nejlepším příkladem!

Jestli se vám ale profil pořád nezdá dost #healthy, mrkněte na Bářin BLOG. Tam se to jen hemží zdravými recepty a tipy. Úplně nejradši mám pak Bářin YouTube, protože je specialistkou na zdravé "rychlo" recepty. Stačí vám mrknout na minutové video a můžete jít vařit :)

Bára je navíc psychologický kouč a musím říct, že mi přijde, že by její motto mohlo být: léčba dobrým jídlem. To by na mě zaručeně fungovalo a věřím, že bych nebyla jediná.

Báru doporučuju sledovat těm, kteří se chtějí nechat inspirovat ve všech životních směrech :)



Denisa je hlavně sportovec. Nebo aspoň tak ji mám v hlavě zafixovanou já. A ještě aby ne, když hraje závodně squash (a je v tom sakra dobrá!), maká ve fitku, trénuje na Spartany a běhá (třeba půlmaratony!) - a kdo ví, jakej další sport si ještě občas střihne. Nechápu, jak tuhle zátěž zvládá!

Ale to není všechno. Denča navíc studuje práva a chodí do práce. Já bych asi nezvládla ani to, natož pak večer v 9 ještě běhat ve fitku na páse nebo trénovat na příští zápas. Nechápu, že z toho všeho už nepadá na hubu :)

A to ještě stíhá obíhat pražský kavárny a dělat nám, jejím sledujícím, chutě. A to i ty nezdravý, což oceňuju. S tím výdejem energie, co za den má, si může všechny ty dortíčky a kafíčka dovolit a jsem ráda, že to taky dělá, protože tím nám ostatním ukazuje, že důležitá je hlavně rovnováha :)

Doporučuju vám Denisu sledovat ještě na jejím BLOGU, kde píše úplně o všem, co jsem výše zmínila (a ještě o spoustě dalšího). Moje nejoblíbenější články jsou reporty ze Spartan Race (ty Denča běhá celkem často), maratonů nebo články ze života studenta práv :)


Původně jsem chtěla napsat jeden článek a představit vám v něm 10 instagramů - osobností, který mě motivujou, ale došlo mi, že by to bylo moc dlouhý, takže vás dneska už nebudu okrádat o čas a druhou polovinu profilů vám ukážu zase příště (a tentokrát tam bude i jeden kluk! :D)! 

4 comments:

  1. Juknu na ne. Díky za inspo 🙂

    ReplyDelete
  2. Super, díky za tipy :)
    Báru taky sleduji, je skvělá ♥

    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Míšo <3
    seš tak milá! Úplně jsem se bála, co sem napíšeš, když nejsem vlastně ani běžec, ani "fitnesska", ani crossfiťák a dělám tak nějak od všeho něco :D ale jsi strašně zlatá! a jsem ráda, že někdo ty moje dortíčky a kafíčka podporuje, když ostatní mě za to občas moralizujou :D
    Udělala jsi mi radost, děkuju!
    www.linheart.cz

    ReplyDelete
  4. Krásný a zajímavý blog. Já se rozhodla se sebou něco začít dělat na jaře. Hodně jsem si oblíbila plavání. Letos k Vánocům jsem si od manžela objednala potápěčský Kurz, abych si rozšířila obzory.

    ReplyDelete