Tuesday 25 July 2017

2/2: (dalších) 5 českých fitness instagramů, které mě motivují + 1 slovenský

Jsem závislá na instagramu. A klidně to přiznám. Ale ta závislost a samotnej instagram jsou přece jen k něčemu dobrý. Našla jsem tam hned několik lidí, kteří mě určitým způsobem inspirují a motivují. Dneska vám představím ty, kteří se věnují převážně zdravému životnímu stylu.

V minulém článku jsem vám přiblížila prvních 5 profilů, které mě motivují. Jenže ono jich je víc, a tak přicházím s druhou pořádnou dávkou motivace.


Aki by asi málokdo při prvním pohledu na její profil označil za fitnessku. A to je přesně to, co mě na jejím instagramu baví. Aki neřeší jenom jídlo (a když už, tak si ho umí pořádně užít!) nebo cvičení (pro cvičení platí stejná závorka, jako pro jídlo). Ráda cestuje a fotí (tahle kombinace je vražedná, jen se na ty fotky podívejte - momentálně kvůli nim chci jet do Portugalska), užívá si života a dobrou náladu přenáší i na svoje sledující. Tohle všechno dělá i prostřednictvím svého BLOGU.

Ale zpět k tomu, proč je Aki mou fitness inspirací. Jen se mrkněte na ten hashtag, kterej jí svítí na profilu - #SpartanAki . Jojo, tahle krásná blondýnka se nebojí umazat v bahně nebo zrudnout při běhu. Má skvělou postavu a výbornou fyzičku. Zároveň si ale ráda dá bez výčitek zmrzlinu, protože život si má člověk užít :) Nikoho vás tedy nepřekvapí, že podporuje můj oblíbený projekt #zanormalniholky . Jen tak mimochodem, zrovna příští Spartan Race v Litovli poběží Aki spolu s autorkou tohohle projektu, @hellochristie, a přizvaly si k sobě do týmu jednu z fanynek. Tenhle zážitek vyhrála moje kamarádka @veronika_books_and_wonders, která to určitě zvládne levou zadní :)

Aki je pro mě obrovskou inspirací. Dokáže žít zajímavej a nabitej život, ale stíhá se v něm starat i o svoje zdraví :)




Jestli se vám doteď spousta profilů nezdála dostatečně fitness, tak vás tímhle určitě potěším! Bára totiž na svém profilu řeší hlavně cvičení a jídlo. Ale pozor, hlavně toho jídla u ní najdete hodně. Neptejte se mě, jak stíhá denně připravovat tolik dobrot, kterejma spamuje stories, protože to sama nechápu. Opravdu denně něco vaří nebo peče, mezitím si odskočí na trénink, ukáže nám tu svou dokonalou postavu a pak nás zase všechny nechá slintat nad všemožnejma fitness dobrotama. A když říkám dobrotama, tak myslím opravdový #foodporn!

Než ale naběhnete na její profil a začnete jí psát o jídelníčky a tréninkový plány, rovnou vás musím zarazit. Pro Báru je tohle všechno ,,jen" koníček. Právě tím mě motivuje úplně nejvíc. Je vidět, že tohle všechno Bára dělá pro radost a pro sebe.

Ale i když vám nepošle jídelníček, pořád se od ní máte hodně co přiučit. Receptů má opravdu spoustu (tady znovu odkazuju hlavně do stories)! Inspiruje mě ale i tím, že se stravuje vcelku intuitivně a nebojí si dopřát. Jak sama už několikrát psala, nikdy svoje tělo nemučila zbytečnejma dietama a to se jí takhle odvděčuje. Poslouchají se navzájem a funguje to :)



Terezka se živí rostlinnou stravou. Možná si teď někdo z vás říká, proč to musím hned na úvod zmiňovat. No, z jednoho prostýho důvodu. Já ne. Já jsem stále ještě všežravec. Přesto ale Terezku sleduju moc ráda, protože ty jídla, co vymejšlí a pak pro nás sepisuje recepty, to je pastva pro oči. A nejen pro oči. Už jsem některý recepty zkoušela a můžu vám je jenom doporučit!

Terka ale taky cvičí jógu a chodí běhat (na to, jak moc běh nesnáším, mě teď jeden z jejích posledních článků RUNNING: MY STORY & HOW TO STOP MAKING EXCUSES docela nakopnul a asi tomuhle typu pohybu dám ještě jednu šanci :)). Postavu má nádhernou a úsměv pořád na tváři, takže kombinace zdravýho jídla a pohybu očividně funguje! :)

Ještě vás ale nesmím ochudit o Terezčin YouTube kanál, kde najdete videa o jídle, recepty nebo cvičící videa, ale taky videa z cest (moje nejoblíbenější), ve kterých vás s sebou Terka vezme na výlet a ještě vám ukáže, na čem zdravém si pochutnala (nedávno třeba ve Slovinsku) :)


Andy sleduju relativně krátce, ale hned jsem se do jejího profilu zamilovala, protože je to takovej ideální mix příspěvků z každodenního života a těch příspěvků, který se věnujou fitness a zdravému životnímu stylu.

Andy je celkově hodně aktivní. Vždycky se divím, co všechno stíhá. K práci ještě denně cvičí - hlavně jógu, kterou i předcvičuje, pak ale taky běhá, chodí do fitka a hraje tenis (fotkou z kurtu s raketou si mě člověk vždycky okamžitě získá :)). Touhle svou vytížeností pak motivuje nás ostatní, abychom taky zvedli zadek a šli něco dělat, cokoli!

K tomu všemu výše zmíněnýmu se taky často účastní různejch sportovních akcí, takže díky ní člověk ví, co se v tom sportovním a fitness světě děje. Jak už jsem ale zmínila na začátku, nejvíc mě baví ta instagramová i reálná vyváženost. Andy ještě stíhá divadlo (to už máme tenis, divadlo - samý lásky :)), cestování a kafíčkování + k tomu kafi si občas dá i nějakou nezdravou dobrotu, aby byla ta rovnováha úplná!

Andy taky píše vlastní BLOG, kde najdete články úplně o všem, na co si pod pojmem zdravý životní styl dokážete představit.


Minule jsem vám slíbila, že vám taky ukážu nějakýho kluka. Jestli jste čekali profil kulturisty, co si jenom fotí svaly nebo nádoby s proteinem, tak mě úplně neznáte. To ale neznamená, že bych vám neukázala kluka s perfektní postavou...

Tom na sobě maká. Podle názvu profilu je jasný, že hodně běhá, což je pravda. Nedávno zvládnul Vltava Run, ještě předtím ve výborným čase pražskej půlmaraton. Nad jeho výkonama mi zůstává rozum stát. Často ale taky přidává příspěvky z fitka, z tenisovejch kurtů a ze spousty dalších sportů (asi aby toho pohybu neměl málo?). To má pak člověk hned chuť taky vyrazit něco dělat, aby nezůstal pozadu.

Ke zdravýmu životnímu stylu ale taky patřej zdravý a výborně vypadající snídaně. Těma nám, sledujícím, dělá Tomáš chutě docela často.

V poslední době ale taky přidává spoustu příspěvků z cest, který jsou fakt krásný, protože se Tom věnuje i focení!

Mrknout můžete ještě na jeho BLOG, kde najdete jak články o zdravém životním stylu, tak články z cest, ze školy nebo různý zamyšlení.



Nakonec tu mám ještě jednu zahraniční (no, ,,zahraniční") instagramerku. Na instagramu mezi Čechama a Slovákama rozdíly nedělám a nehledám, takže mi při psaní názvu tohohle článku vůbec nedošlo, že by do něj Ivanka vlastně nepatřila. Protože si ale rozumíme a Ivančin profil je plnej samejch zdravejch dobrot, určitě se všichni shodnem na tom, že sem prostě patří!

Ivanku sleduju právě kvůli těm dobrotám, co připravuje. Všechno to vypadá výborně a jsem si jistá, že to výborně i chutná. Hlavní ale je, že je to všechno většinou ze základních surovin. Pokud si tedy budete chtít podle Ivanky něco upéct, stačí vám skočit do supermarketu a všechno tam seženete (maximálně budete potřebovat proteinový prášek, žádný jiný fitness vymoženosti).

#Foodporn příspěvky pak Ivanka prokládá fotkama ze života, nejčastějc z cest. A jestli si říkáte, že s tím jídlem, co vaří a pak jí, nemůže mít dokonalou ,,fitness" postavu, tak jste teda pěkně vedle. Její plážový fotky vypadaj jak z časopisu :))

PS: ještě mám na jejím profilu ráda to, že všechno potřebný najdu právě tam. Ivanka nemá blog ani žádnou jinou sociální síť, takže recepty najdete hezky pod příspěvkem a nemusíte tedy nikde nic hledat :)

Tak to byly české (a slovenské) instagramové profily, které mě motivují. Koho za tímto účelem sledujete vy? 

3 comments:

  1. Ani jednu z holčin neznám, takže určitě mrknu, díky za doporučení :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. dievčatá a profily sú skvelé! :).
    ja veľa fitness blogov a instagramov nesledujem, keďže nie som tak veľký nadšenec, aj keď športu a zdravému životnému štýlu sa venujem... :).

    KEJMY ♥.

    ReplyDelete