Sunday 22 November 2015

Trip to Dresden + comfy travel outfit

Kocháme se krásným Českým středohořím a už se těšíme za hranice... Doslova. Drážďany jsou totiž od hranic vážně kousek :)

To potvrzuje i fakt, že tam češtinu uslyšíte snad častěji, než němčinu! Sice jsem vyrazili v pondělí, den před naším státním svátkem, abychom ,,přechytračili" ostatní a měli Primark i Drážďany spolu s Němci jen pro sebe, stejný nápad nás ale mělo očividně daleko víc! Pořád jsme to ale ještě vychytali, protože další den jsem viděla zprávu, že v Drážďanech zkolabovala díky návalu Čechů doprava :) Možná proto umí někteří číšníci i něco málo česky a rádi tyto znalosti vytasí! :)

Já mám ale Drážďany ráda hlavně kvůli nádherné architektuře a proti Praze relativnímu klidu. V Drážďanech jsem byla poprvé loni před Vánoci a hned jsem si je zamilovala. I proto jsem se na tento výlet tak těšila a znovu jsem nebyla zklamaná. Němci se o své památky dokáží perfektně postavit, navíc tleskám za nápad a realizaci oprav některých budov, které teď sice vypadají ,,dvoubarevně", ale je to proto, že jsou zrekonstruovány pomocí velkého množství původních kamenů. A ty pak tvoří kontrast s těmi novými!
Pojďte se tedy spolu s mými fotkami projít tímhle nádherným městem! Uvidíte jak památky, dýchne na vás ale i atmosféra Vánoc díky přípravám vánočních trhů :)
















Outfit jsem pro tento den zvolila pohodlný. Dalo by se říct cestovní, protože jsme přece jen nějaký ten čas strávili v autě, pohodlí jsem navíc uvítala i při pobíhání v Primarku. Takovýhle outfit tedy často nosím i při pochůzkách po Praze. Jednoduchost a pohodlí především :)
Poprvé dnes uvidíte mou podzimní bundu, kterou jsem si koupila už před měsícem v C&A a nedám na ní dopustit. Je delší než klasický bomber, což jsem ale uvítala, protože v ní nenastydnu, a navíc se svou postavou potřebuju spíše delší vršky. K ní teď nejraději nosím novou šálu, do které se zachumlávám téměř denně :) Zbytek už jsou jen pevné legíny a moje nové boty, které teď snad vůbec nesundávám :)










A co vy? Byli jste někdy v Drážďanech, nebo se chystáte? A kam rádi jezdíte před Vánoci? :)
A jak vypadá váš pohodlný outfit? :)
Hezký nedělní večer přeji!
Míša

6 comments:

  1. V Drážďanech jsem nikdy nebyla, ale určitě toto město píšu na seznam :), a před Vánocemi jsem hodně v práci, ale vždycky si udělám čas na rodinný výlet je nás cca 20 do Vídně!
    Beauty by K.

    ReplyDelete
  2. Moc pěknyé fotky, Drážďany jsou krásné město :)

    ReplyDelete
  3. určite to bol super výlet :) šla by som sa tam niekedy pozrieť :) a máš krásny šál!

    ReplyDelete
  4. V Drazdanech jsem nikdy nebyla, ale moc rada bych se tam podivala, protoze ta architektura je opravdu uzasna a mesto vzdy podle fotek vypada uchvatne :) Jen skoda, ze fotky nejsou vetsi, nemuzu si poradne prohlednout cely tvuj outfit, protoze zrovna nemam bryle :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Domi děkuju za upozornění! Mě to, že by to pro někoho (a když se na to dívám zpětně, tak i pro mne) může být moc malé, vůbec nedošlo! Asi jak sama ty fotky znám... vážně děkuju :)

      Delete
  5. moc krásne fotky a pekná šála :)

    ReplyDelete