Wednesday 11 December 2013

Frohe Weihnachten

Hezký večer přeju :)
Tak jak jste se měli? Já se vracím s článek z Vídně :) Dnes jsem byla ve škole nakonec jen na dvě hodiny - ráno jsem si přispala a zatáhla pár nudnějších hodin a když jsem přišla do školy, dozvěděla jsem se, že odpadla i odpoledka, takže zbyla jen dvouhodinovka matiky (ta samozřejmě odpadnout nemohla :)). Ale zpět k včerejšku ...
Vstávání ve 3:30 jsem se vážně bála, ale nakonec to proběhlo celkem v klidu, díky tomu, že jsem šla spát se slepicema (překlad: v 8h) a do půl hodiny jsem usnula (hodně jsem se bála, že se budu několik hodin převalovat). V autobuse jsem se snažila ještě trošku odpočívat, ale když se se mnou něco hýbe, tak to prostě nejde :) Do Vídně jsme dorazili relativně brzo a šli do Schönbrunnu. Dovnitř jsem nakonec nešla, ráda bych si to jednou prošla sama v klidu, né v rychlosti, kdy by na mě zbytek autobusu čekal. Zámek i zahrady jsou krásné, ale na jaře to musí vypadat líp :)

Potom jsme se přesunuli ještě autobusem do centra a zbytek už jsme měli volno - ale jen my jako nejstarší ročník, ostatní si museli ještě udělat hodinovou procházku po památkách. Jako správní Češi jsme se hned vyrazili nacpat do jedné italské restaurace v centru - a že tu pizzu měli vážně dobrou. Ale kdybyste viděli naše výrazy, když na nás číšník spustil německy - k nezaplacení :) Hned po obědě jsme tak zběžně proběhli památky, až jsme dorazili k Rathausplatz na trhy :)

 Na trzích jsme strávili opravdu hodně času, občas si jen sedli na lavičku s praženýma mandlema (tak těch bych snědla kilo), nebo popíjeli svařák (já horkou čokoládu :)). Musím říct, že ten výběr je obrovský, kám se hrabe náš jediný pořádný trh na Staromáku :) Sliny se mi sbíhaly skoro pořád, nejvíc nás ale zaujal stánek s obrovským pečivem a dorty - větrník 3x tak velký jako normálně, věřte mi, že jsme měli chuť na všechno :)

Ale nebylo tam jen sladké - třeba polévky v chlebu :) Tak te%d ještě pár fotek z Rathausplatz :)

Poslední už je z autobusu, bohužel jsme odjížděli brzo ...
A ještě jsme před odjezdem potkali stávku - nevíte za co se stávkovalo? My z transparentů vyčetli, že by to mohlo být něco o zrušení školného no univerzitách, ale kdo ví :)
A nakonec párkrát já O:) 1. Ráno ve 4:30 po namalování :) 2. U Schönbrunnu 3. S horkou čokoládou :)

                                      A kam se chystáte na vánoční trhy vy? :) Dobrou noc

PS: dnes už zdravější oběd, na rozdíl od včerejška :) Poprvé jsem vyzkoušela šmakouna a k tomu kuskusovou směs, rajčata a fazole :)

5 comments:

  1. Jůů, tak už se těším, až tam za týden vyrazím :-)

    ReplyDelete
  2. Krásné fotky :) My se do Vídně chystáme zrovna teď v sobotu, tak už se moc těším :) A s tím spánkem, mám obavy z toho stejného :)...a to jdeme ještě v pátek o půl deváté na Hobita :)...Takže to vidím tak na max. 4 hodinky spánku :D

    ReplyDelete
  3. Ve Vídni jsem byla několikrát,, má to svou atmosféru. V Schönbrunnu jsem byla na jaře, a je to vážně paráda. Ve vnitř při prohlídce ti dají průvodce v telefonu i v češtině, takže v pohodě. Letos jedu na trhy do Salzburgu, tak se už taky těším.

    ReplyDelete
  4. Věneček 3x větší jak normálně... :D Už vidím svoje minulé já, jak si kupuje rovnou dva a pak se tím tláská.. Ve Vídni jsem nebyla a nejspíš ještě dlouho nebudu, ale fotky lákají a jsou moc pěkné! :)

    ReplyDelete
  5. V Olomouci je toho hodně k objevování. Zajímavý je tam i obchůdek Sklizeno, ale ty ceny jsou hooodně jinde, což je škoda, takže tam chodím jednou za čas. No a samozřejmě budu držet pěsti, aby ses na školu dostala a pak to tam dobře zvládala. ;-)
    Jak ti na poprvé chutnal šmakoun? Ta fotka vypadá chutně.

    ReplyDelete