Sunday 4 June 2017

RECEPT: Zdravý a jednoduchý cheesecake

Jak už jsem zmiňovala v minulém článku, Péťa mi dala volnou ruku v pečení a já už měla dlouho chuť na cheesecake. Rozhodla jsem se, že si nějakou zdravou verzi sama upeču, protože mi ale žádný recept z těch, co jsem našla, nevyhovoval, smíchala jsem asi tři a vytvořila si svůj vlastní...


Vždycky chci jednoduchý jídlo ze základních potravin. A to tenhle cheesecake splňuje. Navíc se určitě výborně hodí i do diety. Možná ale nebude vyhovovat těm, co se snaží co nejvíc omezit cukr. Ti mohou použít míň medu, nebo ho úplně nahradit nějakým jiným sladidlem (podle mého množství surovin vám ale vyjde docela dost porcí tohohle výbornýho dortíku, kterej určitě nesníte celej sami, takže bych se toho medu zas tolik nebála :)).


Ingredience
Na korpus
  • 150 g ovesných vloček
  • 40 g mletých ořechů (já použila vlašské)
  • 1 velká lžíce medu
  • 1 odměrka proteinu
  • 1 vejce
Výplň
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
Postup
Ingredience na korpus všechny smícháme a důkladně promícháme. Potom je rovnoměrně rozetřeme do máslem vytřené dortové formy, kraje těsta nakonec vytlačíme trochu výš, aby později drželovrchní vrstvu z tvarohu jako miska. Korpus dáme do trouby předehřáté ná 180 stupňů na 10 minut péct. 

Mezitím si společně vyšleháme tvaroh, med a vejce. Směs nalijeme na lehce propečený korpus a celý cheesecake dáme znovu do trouby a necháme ho péct asi 30 - 40 minut na 150 stupňů. 

Nakonec hotový cheesecake necháme úplně vychladnout a až potom ho podáváme. 

Podáváme s...
Ovocem v jakémkoli stavu a množství. Já použila jahody, borůvky nebo třeba rozteklou směs lesního ovoce. 

Přeju dobrou chuť!









4 comments:

  1. Recept vypadá naprosto dokonale! Asi si nějaký cheeseacake budu muset v dohledné době taky upéct :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Bude to dobre, kdyz nedam do dortu protein?

    ReplyDelete
  3. Dealkare Packers and movers in gangtok is a team of experts who take care of customers belongings while packing and moving. We always use best quality material and if need to use bubble wrap or wooden box we always use that kind of packaging materials with that kind of things there is no chance of damaging goods. For details visit to www.dealkare.com.

    ReplyDelete
  4. Nádhera ale čím nahradit protein prosím? :)

    ReplyDelete