Sunday 9 February 2014

Watching Olympic Games all the time + The Biggest Loser

Hezký nedělní večer přeju :)
Asi už ani nemá cenu začínat článek omluvami, proč vlastně nepíšu častěji a už bych si konečně měla přiznat, že nebudu psát na blog několikrát týdně. Budu se snažit dostat k článku tak jednou či dvakrát týdně s tím, že budou obsáhlejší, nebo pouze úzce zaměřené (ráda bych napsala článek o knížce, kterou jsem tu už zmiňovala).
Dnes ale jen klasické vykecávání se. Píšu pouze v rychlosti, protože je přestávka mezi dvěma koly skokanských závodů ze Soči, to si přece nemůžu nechat ujít. Od rána do večera sedím u televize a podporuju, nejen české sportovce. Abych ale úplně nezrosolovatěla, poctivě u toho cvičím, nějakou jsou pak i moje výkony lepší :D :) Snad se jednou sama na olympiádu podívám :)) (Kdyby někdo nevěděl, už máme dvě medaile!:))

A včera jsem se snažila vyfotit nějak hezky svou snídani, bohužel do fotek vás ostatních to má daleko, ale pochutnala jsem si :)

A aby to nebylo jen takové plácání do větru... vlastně i tak bude. No, chtěla jsem se zmínit o americké reality show The Biggest Loser. Jsem si jistá, že tento pořad většina z vás zná a kdo ne, může se na pár episod podívat ZDE, kde najdete většinu sérií s většinou episod :) Já jsem viděla snad všechny a celý pořad jsem si zamilovala. Je to něco úplně jiného, než pořady o hubnutí v Čechách, kde jsou lidé většinou shazování a je na ně pohlíženo jako na méně cenné. To trenéři Jillian, Bob a Dolvett přesně vědí, jak s lidmi zacházet jak v posilovně, tak při snaze najít příčinu nadváhy soutěžících. Celá show je založená na tom, že soutěžící mají za relativně krátkou dobu zhubnout co nejvíc kilo (liber), ale zdravě. Jsou pod dohledem profesionálů a to i lékařů. Po finále poslední řady, které se konalo toto úterý, se však rozpoutala debata, zda je vítězka zdravá a netrpí poruchou příjmu potravy. Posuďte sami:
Opravdu Rachel nevypadá zdravě. Na internetu se rozpoutaly diskuze. Už jsem četla i informace, že takto hubla jen kvůli výhře v soutěži pod dohledem lékařů a po skončení bude nabírat část váhy - hlavně ve svalech zpět. Sama samozřejmě nevím, čemu mám věřit, ale jedno je jisté, takhle zdravá mladá (24 let) dívka vypadat nemá. Bohužel pro Rachel to je jen z jednoho extrému do druhého... Na druhou stranu, kdo soutěž sledoval celou, ví, že si Rachel výhru zaslouží. Po celou dobu byla jasně nejodhodlanější. Škoda, že se teď její vítězství trošku zahalilo do diskuzí...

A teď už se loučím, protože kluci už skáčou a já nechci nic prošvihnout (příští 2 týdny budou krušné, jak já to všechno stihnu sledovat!). Snad se vám ozvu co nejdřív. Mějte krásný týden :))

7 comments:

  1. ZOH také poctivě sleduji! :))
    Rachel sice zdravě nevypadá, ale já už bych toto téma nekomentovala. Prostě vyhrála a basta. Ty spekulativní komentáře u její fotografie po se mi prostě příčily. Ať už je to tak či tak, snad Rachel ví, co dělá, a nebude se ohrožovat na zdraví.
    Užij si skákání. ;)

    ReplyDelete
  2. ZOH mě moc nebere kromě krasobruslení, ta rachel je docela síla :/

    ReplyDelete
  3. ...strašně se to s TBL nafouklo,třeba jsem četla, že Rachel nic nabírat zpátky nechce. :/ No, dokud si s Rachel nepromluvím osobně, tak ji ani její stravu nebudu soudit a odsuzovat.., protože kdo ví. A svět před kamerou je dost jiný než za... :)
    Snad je ona v pohodě a má se zdravě na těle i na duši. :)

    ReplyDelete
  4. Mňam! :D Ta motivace - změna je úžasná. Je vidět, že všechno jde, když se chce, jen se musí chtít... :-/ Biggest Loser jsem nikdy neviděla, ale vypadá to hodně dobře...Jinak si nemyslím, že by byla Rachel nějak anorektické postavy... Ale souhalsím s tím, že ta jde z extrému do extrému. Z mega tlouštky do - pro ni velmi hubené postavy...

    ReplyDelete
  5. ZOH mi jede pořád:D
    Rachel..no, jen ona sama ví, jak to je.

    ReplyDelete
  6. Já zatím neměla na ZOH skoro vůbec čas, což mě mrzí, ale zase se dozvídám výsledky od okolí :) Zatím to vypadá docela nadějně, ale té snowboardistky, jak spadla, je mi fakt líto.
    Na Biggest Looser jsem nikdy nekoukala,ale o téhle kauze jsem slyšela...no, kdo ví, co za tím všechno je, podle fotek člověk nemůže soudit. Ale určitě by jí to víc slušelo s pár kily nahoře:)

    ReplyDelete
  7. Ta kaše vypadá výborně!:-)

    ReplyDelete