I'm pretty sure you all know that feeling when you're supposed to study but you do anything else instead. Right now I should be studying for one of my exams but cooking and then writing about it seems like a betterway to spend time right now!
Čeština níže...
I have to admit that I'm not really fan of zucchini but because we had some left at home that I didn't want to throw away I tried to bake it stuffed with minced meat, cheese and tomatoes. I didn't really follow any recipe, it is that kind of dish made of leftovers. But it's really tasty and quick!
You will need...
- zucchini
- minced meat
- salt, grinded pepper, herbs (any you like), grinded red pepper
- mozzarella, grated cheese (I used eidam)
- tomatoes
- oil (I used olive oild)
Process...
- use spoon to get rid of seeds, hollow out the middle of the zucchini
- meanwhile - salt and pepper the meat and cook it in the pan
- pour the oil into the zucchini
- and now fill the zucchini - pieces of mozzarella, cooked meat, slices of tomatoes
- cover it all with grated cheese (a lot of it!) and use herbs and grinded red pepper
- put it into the oven - 200 degrees
- bake it for at least 40 minutes (the zucchini is ready when it's squashy)
- I used simply cooked potatoes as a side dish
What about you? Do you like zucchini?
Let me know if you try this recipe and enjoy your meal!
************************************************
Je mi jasné, že všichni znáte ten pocit, když se máte učit, ale místo toho děláte cokoli jiného. Právě bych se měla učit na zkoušku z filosofie, ale místo toho vařím a píšu o vaření :) A zdá se mi to jako dobře strávený čas...
Přiznám se, že cuketu zrovna v lásce nemám, ale protože jsme ji měli doma a nechtěla jsem ji vyhazovat, pokusila jsem se o tento zdravější oběd. Nevařila jsem podle žádného receptu, tohle jídlo by se spíš dalo považovat za jedno z těch s nálepkou ,,co dům dal", ale nakonec bylo vážně dobré a navíc rychlé :)
Potřebujete:
- cuketu
- mleté maso
- sůl, mletý pepř, bylinky (dle chuti), červenou mletou papriku
- mozarellu, strouhaný sýr (já jsem použila eidam)
- rajčata
- olivový olej
Postup:
- lžičkou z cukety vydlabejte semínka
- mezitím si na pánvičce připravte osolené a opepřené mleté maso
- do cukety nalijte kapku oleje
- a teď ji naplňte - kousky mozzarelly, osmaženým mletým masem, plátky rajčat
- plněnou cuketu posypte sýrem (pořádně :)) a to vše pak posypte bylinkami a červenou paprikou
- plněnou cuketu dejte péct do trouby rozehřáté na 200 stupňů
- pečte přibližně 40 minut - že je cuketa hotová poznáte, když bude měkká
- jako přílohu jsem použila obyčejné vařené brambory
A co vy, vaříte rádi? A máte rádi cuketu?
Pokud tento recept vyzkoušíte, dejte mi vědět! Dobrou chuť :))
Looks lovely! I would really like to try it sometime. Gonna add it to my recipe booklet
ReplyDeleteThis sounds great. Although I would swap the mince meat for quorn. Great idea!
ReplyDeleteI'm not a fan of Zucchini either but this looks amazing! Need to cook it :)
ReplyDeletexo,
Maca
oh my gosh - YUM! This looks so good!
ReplyDeleteEither eat it raw or cook Zucchini is my favourite. I eat them either way. Love this recipe!
ReplyDeleteSuper článok! Cuketa je úplna láska, haha :) Recept taktiež vyzerá veľmi zaujímavo, takže ho určite niekedy vyskúšam.
ReplyDeleteAlly,
www.inspo-book.blogspot.com
What a nice recipe, thank you for sharing! I'll bookmark it for later as I'm a big fan of courgette :)
ReplyDeleteTo vypadá naprosto parádně! :) Určitě si to zkusím uvařit. Děkuju za tvůj tip a recept, Míšo! :)
ReplyDeleteGreat post on "FoodPorn: Stuffed and Baked Zucchini". As a professional chef i have to appreciate your work. Keep Posting useful posts like this. Keep in touch with my websites- gelato base college | piping course in dubai
ReplyDelete