Monday 15 May 2017

Hubnutí s Péťou: 1. týden

Před týdnem jsem nadšeně psala o tom, jak začínám hubnout s Péťou Elblovou. Týden uplynul jako voda a já jsem tady s prvním reportem. Ještě pořád jsem nadšená?


Jsem! Na nový jídelníček jsem se těšila, protože pro mě měl představovat odrazový můstek k další fázi hubnutí. Těšila jsem se na to, že budu mít nějaký pevně daný režim a budu si muset jídlo hlídat. Většině lidí tohle vadí a já na to taky nebyla zvyklá, ale ono je to na druhou stranu taky dost osvobozující - najednou jsem nemusela přemýšlet, co si dám k dalšímu jídlu, protože jsem to prostě měla dané. 


To, že se mi jídelníček líbí, jsem zmiňovala už minule. Péťa ho dělá člověku opravdu na míru, a tak jsou v něm jen potraviny, které mám ráda. Znamená to tedy, že mi celý týden všechna jídla chutnala. Navíc si recepty může člověk lehce poupravit podle sebe. I když mi Péťa pokaždé napíše jedno konkrétní jídlo, dá se s malými obměnami připravit na mnoho způsobů. 

Byl to ale teprve první týden, a tak jsem se sem tam potýkala s maličkostmi, jako že mi třeba různě přebývala určitá potravina, která je ale potřeba relativně rychle zpracovat (nerada plýtvám jídlem), to se ale všechno pomalu zlepšuje. Prostě to chce jen plánovat dva až tři dny dopředu, aby si člověk mohl dané jídelníčky nakombinovat a všechno zpracovat. V sobotu jsem pak jídelníček porušila. Celý den jsem byla na knižním veletrhu, nestihla si ráno nic připravit (nojo, zaspala jsem :)) a po celém dni na nohou ve vydýchaném prostoru, kde už mi ke konci bylo vážně špatně a byla jsem unavená, jsem se prostě po návratu domů neudržela. Říkala jsem si, jestli to tu mám vůbec zveřejňovat, ale pak jsem si řekla, že vám nechci lhát. Každý někdy ujede, jsme jen lidi. Hubnutí je dlouhodobý proces a nečekám, že budu celé měsíce do posledního gramu jídelníček udržovat. Naštěstí Péťa ví, jak je to někdy s jídlem těžké, a tak mě podržela a pomohla mi. Díky Péťo. 

Teď už ale zase zpátky k pozitivům posledního týdne. Jak vám asi z předchozích odstavců došlo, jídelníček mi opravdu vyhovuje, jen se s ním musím lépe sžít. Za celý týden (vyjma té soboty) jsem neměla hlad ani chutě, což považuju za ukazatel toho, že je jídelníček dobře nastavený. Na každé jídlo se těším, dokonce mě baví i to vážení potravin. 

K jídelníčku jsem taky v průběhu týdne dostala od Péti tréninkový plán. Ten je nastaven tak, jak ho potřebuju. Proto jsou teď třeba všechny tréninky upravené tak, bych je mohla cvičit jen doma. A i ty domácí workouty mi daly pořádně zabrat! Stihla jsem tři různé tréninky a třeba ruce jsem cítila ještě tři dny potom, co jsem je odcvičila (zadek, nohy a břicho "jen" dva :)). Na pravidelnou pohybovou aktivitu se těším, protože jsem se k ní v poslední době nemohla dokopat (#lemralíná), což za mě teď dělá ten tréninkový plán a Péťa :)

První týden tedy hodnotím opravdu pozitivně. Jídelníček mi vyhovuje a tréninky mě baví. To by měl být dobrý základ pro to, abych obojí vydržela dodržovat! Jak mi to půjde vám zase řeknu za týden :)

Pro inspiraci přidávám fotky jídel, která mám v jídelníčku. Spoustu fotek dávám na svůj Instagram a hlavně Insta Stories zásobuju fotkama každých pár hodin, takže pokud chcete sledovat můj hubnoucí proces z první ruky, sledujte mě právě tam! Motivaci pak klasicky hledám na Instagramu u Péti!















5 comments:

  1. Míšo! Mám z Tebe takovou radost! ❤ Úplně mi Tvůj článek zlepšil náladu. A i když píšeš, že máš hodně jídelníčků a variant jídel, brzy se spolu domluvíme a já Ti sestavím další. 😊 Držím palce v dalších dnech!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeee to jsem ráda. Ty mi zlepšuješ náladu i postavu denně, tak jsem ráda, že ti to můžu takhle aspoň trošku oplatit :) A na další varianty se moc těším :)

      Delete
  2. Paráda! Skvělý článek, díky za další inspiraci! Na mém blogu jsem taky nedávno postla článek o zdravějším stravování. Nechala jsem se inspirovat, doufám, že ti to nevadí. Těším se na další články! :) http://anneadelestyle.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Super článek a krásná jídla :) dala bych si všechno :)
    Každopádně přeju hodně štěstí a už teď se těším na další info článek :)

    ReplyDelete
  4. Holky děkuju za komentáře a podporu :) A jsem moc ráda, že někoho inspiruju!

    ReplyDelete