Tuesday 21 March 2017

RECIPE: Healthy Chocolate Peanut Butter Muffins (made with avocado)

I've fallen in love with healthy baking so I'm now trying every healthy recipe that I find. I usually change it a bit and this time it all worked out well so I wanted to share this delicious recipe with you!

ČEŠTINA NÍŽE...



These muffins are easy and quick so they're perfect if you're craving something tasty right now because you'll have delicious muffins ready in half an hour! Sounds perfect, right? Let's get into it!


Ingredients
* 2 tablespoons of spelt flour
* 2 tablespoons of Greek yogurt
* 1 avocado
* 2 eggs
* 2 tablespoons of honey (in case you want muffins to be sweeter, add more honey)
* 1 cup of peanut butter
* 1 teaspoon of baking powder
* 1/3 cup of cocoa powder (unsweetened)
* dark chocolate

Pre-heat the oven to 180 degrees.
Blend all of the ingredients together in a bowl or use a food processor. (It seriously is as easy as that!) Put the dough into muffin cups. Cut the dark chocolate into small pieces and either mix it together with the dough or drop it on the top of each muffin.
Bake 8-10 minutes.

I promised it's an easy recipe and I was right. So go and try it because I loved these healthy muffins (I'm not an avocado lover and if you're just like me, trust me you won't be able to taste the avocado in these).

Have you ever tried healthy muffins? What's your favorite recipe? 


I put a piece of strawberry and a bit of melted dark chocolate on the top.

************************

V poslední době mě vážně baví zdravé pečení, a tak zkouším téměř každý zdravý recept, který se mi zalíbí :) Většinu z nich si poupravím podle svého a zrovna v případě těchto zdravých muffinů se to povedlo :)


Máte zrovna chuť na něco sladkýho? Pak je tenhle recept přímo pro vás, protože tyhle muffiny jsou dobrý, snadný na přípravu a hlavně rychle hotový :) Za dvacet minut můžete mít tuhle zdravou dobrotu na stole! Už to teda nebudu protahovat a radši se do toho pustíme :)

Ingredience
* 2 polévkové lžíce špaldové mouky
* 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu
* 1 avokádo 
* 2 vejce
* 2 polévkové lžíce medu (medu dejte víc, jestli chcete, aby byly muffiny sladší)
* 1 hrnek arašídového másla
* 1 lžičku prášku na pečení
* 1/3 hrnku kakaového prášku (neslazeného)
* hořkou čokoládu

Troubu si dejte předehřát na 180 stupňů.
Mezitím všechny ingredience smíchejte nebo umixujte dohromady (v případě míchání samozřejmě rozmačkejte avokádo na kaši). Do těsta přidejte na kousíčky nakrájenou hořkou čokoládu, nebo těsto vlijte do formiček na muffiny a čokoládu nasypte pouze nahoru. 
Muffiny pečte 8 - 10 minut. 

Slíbila jsem, že to bude jednoduché a ono to vážně jednoduché je :) Určitě tento recept vyzkoušejte, protože mně tyhle muffiny vážně chutnaly! (A nebojte se toho ani pokud nemáte rádi avokádo, já ho taky zrovna nemiluju, ale v muffinech není vůbec cítit). 

Už jste někdy pekli zdravé muffiny? Jaký je váš oblíbený recept? :)


Na muffiny jsem ještě přidala kousek jahody pokapaný rozteklou hořkou čokoládou. 

2 comments:

  1. mňam tie vyzerajú neskutočne dobre ♥

    ReplyDelete
  2. healthy and sweet !?!?!?....Awesome, it's the right food for me ! :))....thanks for posting this recipe. I'll try it this weekend ;) :))....Best wishes from wellness schenna ( http://www.hotelwalder.com )...Maja ;)<3

    ReplyDelete