Sunday 17 January 2016

Last Day At Home



Zdravím :)
Dnes už jsem trošku promrzlá ze severského vzduchu, ale ještě bych se ráda vrátila k poslednímu dni, který jsem strávila doma s rodinou a hlavně s Maggie!
Samozřejmě, že mi bude chybět rodina a kamarádi, ale na rovinu říkám, že se mi do Švédska nechtělo jen z jednoho důvodu - kvůli naší Maggie (jeden článek už jsem o ní psala). Jsou jí dva měsíce a každý týden co je u nás přibere minimálne kilo. Tímhle tempem už z ní bude malý telátko až se v červnu vrátím. Před odjezdem se mi ji podařilo naučit povel ,,Sedni" a mrzí mě, že nebudu u jejích dalších pokroků. A ještě víc mi bude chybět to hraní. A bude si mě vůbec pamatovat?
Kromě pospávání a nekonečného balení a hlavně následného přebalováni jsme si tak ještě udělali čas na procházku. Nutně jsem chtěla nějaké fotky, abych si pak s Maggie po návratu udělala srovnávačku. Už teď je ale jasné, že to bude kus psa. Vždyť je větší než spousta dospělých psů... To nic nemění na tom, že se jich ale pořád ještě bojí :)
Edit: článek jsem psala v Gothenburgu na letišti, když jsem po přistání čekala na autobus. Od té doby jsem se nezastavila a pokud ano, určitě ne na koleji (ale jo, nebudu lhát, jednu noc jsem tu už strávila a taky jsem si našla chvilku na zapojení internetu a nastavení routeru - jak jinak!). Už teď ale vím, že se mi určitě nebude chtít domů... Ještě, že tam ta Maggie je :) A taky rodina, která se mi dnes při prvním skypu smála, že neumím ani otevřít nové mýdlo na ruce!

Hi there!
I'm already freezing on this north air today but I'd like to come back to the last day I spend at home with my family and most importantly with Maggie!
Of course I'll miss my family and friends but to be honest Maggie was the only reason why I wasn't soo excited about my Erasmus leaving (I've already written one article about her). She's two months old and she gains one kilo each week. With this tempo she'll be one hell of a dog when I come back in June. I managed to teach her ,,Sit Down" before leaving and it's a pity I won't teach her more stuff. Can't even speak how much I'll miss our little games. And will she even recognise me? 
So we managed to go for a walk between sleeping and packing (and packing again!). I really wanted to take a picture with Maggie because it'll be interesting to compare it in June. But we already know she'll be really big. She's already bigger than many grown up dogs. But she's scared of them anyway :)
Edit: I wrote this post at Gothenburg's airport when I was waiting for my bus. I haven't stopped since and definitely not in my rooms in the dorms (oh yeah, won't lie to you, I've slept there yesterday and I also took a minute to get the internet and wifi router going - of course!) But I already know that I won't be too excited about coming home... Glad that Maggie's there! And my family that was laughing about me not being able to open new hand soap!









Já se jdu konečně po první noci bez peřiny do té nové z Ikei (jak jinak, jsem ve Švédsku) zachumlat a pořádně se vyspat, zítra mě čekají první hodiny a především první samostatné krůčky ve Švédsku, zatím jsme totiž fungovali my exchange students jako jedna velká jednotka :) Dobrou noc ode mě i od Maggie!

I'm finally going to sleep after first night without blanket I'll definitely enjoy my new one from Ikea (yeah, we're in Sweden). I need to sleep well because I've got my first lessons tomorrow as well as I'm gonna take a few steps alone, so far we exchange students have been doing everything in a big group :) Good night from me and Maggie!

8 comments:

  1. wau na to jak je mlada je fakt velika bude to poradnej kousek psa :) moc se tesim na clanky ze svedska, chci vedet vsechno ;) ja svoji sanci na erasmus zazdila a nepredpokladam, ze by se mi este postestilo, tak alespon zprostredkovane :)

    ReplyDelete
  2. Užij si Švédsko, tyhle země mě vždycky hrozně moc lákaly, ale jsem moc velký srab, abych tam vyrazila jako ty :D Maggie si tě určitě pamatovat bude, je to přece pes :) Jenom ale, abys poznala ty jí, protože už teď je vážně velká :D

    ReplyDelete
  3. Ta je naprosto překrásná! ♥ A jak krásně kouká :).
    Ve Švédsku musí být krásně, taky bych se tam hned jela :).

    ReplyDelete
  4. Tak si hlavně užívej Švédsko! Jinak tě chápu, já mám kočka a vždycky se mi po ní stýská, když odjíždím do ciziny.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    ReplyDelete
  5. Maggie je taká roztomilá <3

    ReplyDelete
  6. Tá je tak roztomilá. Mne sa tiež na Erasmus nechcelo hlavne kvôli tomu, že mi chýbali moji chlpáči. Moja chlpaňa má už 11 rokov, takže puto máme neskutočne silné. Druhá naša príšera má 3 roky a ešte stále je to hlavne maminkin mojkáč.. :-D

    ReplyDelete