Saturday 12 December 2015

Měsíční mix: tipy, doporučení, prosby

Rozhodla jsem se jednou za čas, nejlépe jednou měsíčně, vydávat články se vším, co mne napadne. Dnes se budu věnovat hlavně Vánocům, ale nejen jim...

Vánoční trhy
Máte rádi vánoční trhy? Já ano! Přiznám se ale, že bych kolem sebe ale občas potřebovala nějaké brnění, protože tolik lidí na jednom místě je občas už i na mě moc... Přesto se na ně ale každý rok vydám, nejlépe víckrát! Pražské trhy jsou krásné, obzvlášť mám ráda ty na Staromáku a na Jiřáku. Když ale dostanete chuť na trdlo, kupte si ho na jednom z menších trhů, třeba před Palladiem nebo na Andělu, vždy mi tam chutnalo víc a za nižší cenu bylo větší. O něco raději než Prahu mám ale ráda Vídeň, i když vlastně nevím proč. Trhů tam ale najdete nespočet a stánků ještě víc! Ve Vídni vždy nejdéle stojím před pekařským stánkem, kde jsou ale jednotlivé dobroty 2x větší, než jak je normálně seženete v obchodech :) Úplně nejradši mám ale Drážďany! Město je krásné, menší, klidnější, ale trhy má krásné. Doporučuju zastavit se u stánku s horkou čokoládou, dají Vám vybrat z několika příchutí a opravdu to je tekutá čokoláda! Budete pořádně přeslazení, ale stejně si domů ještě kupte tradiční štolu. A slaných jídel taky potkáte spousty, hlavně všechny druhy párků a klobás (wurstíky :)).



Suchý šampón Batiste
S Vánoci to nesouvisí, ale za poslední měsíc je tohle můj nový top produkt! Představa, že bych si měla mýt vlasy denně mě děsí, takže občas používám i suchý šampon. Poté, co jsem ho viděla u spousty blogerek, jsem se také nechala zlákat a pro jeden si do drogérie DM došla. A budu chodit nadále, protože mi maximálně vyhovuje. Koupila jsem si voňavý, a přestože žádnou vůni necítím, s vlasy dělá to, co má. Vypadají opravdu téměř jako čerstvě umyté vlasy a navíc se jim neskutečně zvětší objem. A nejlepší na tom všem je, že vlasy vypadají druhý den po použití snad ještě lépe... Na produkty Batiste se mrkněte zde, vybere si každá z vás.

Nejoblíbenější pražská restaurace
Snažím se šetřit a jídlo si připravovat doma, ne vždy se mi to ale daří, a to hlavně kvůli mé oblíbené restauraci YamYam. Objevila jsem ji díky kamarádce už na jaře, mezitím jsem postřehla, že do ní začalo chodit také mnoho blogerek. Nevím jak u ostatních, ale u mne to byla láska na první ochutnání a mohla bych tam jíst opravdu denně. Pokud máte rádi asijskou kuchyni, neváhejte ani minutu. A ty ceny také nejsou na Prahu, navíc centrum, vůbec špatné! A pak mi schválně dejte vědět, jestli jste se také zamilovali... Doporučuju Phad Thai nebo Japanese Taste, Please, ale ani s dalšími jídly nemůžete šlápnout vedle :)

Harry Hole a Richard Krauz
Mám pro vás tip na dárek. A není to nic převratného, protože vám doporučím knihy. Sama čtu docela hodně, ale u těchto dvou sérií jsem si na okolí ověřila, že strhnou opravdu každého, i nečtenáře! Detektivky z československého prostředí autora Dominika Dána zaujmou i ty, kteří normálně detektivky nečtou. To samé platí pro knihy Nora Joa Nesbøa. V obou vystupují charismatické hlavní postavy, které vás provedou zajímavými detektivními i životními příběhy. Z těchto dvou bych pro starší generaci zvolila dánovku, pro mladší zase holeovku. Ale ono je to vlastně jedno, zaujmou každého. A co je na nich nejlepší? Jde o poměrně dlouhé série, takže aspoň budete vědět, co koupit k narozeninám, svátku či dalším Vánocům :)

Udělejte radost
Samozřejmě, že k Vánocům pro většinu z nás patří i dárky. Ale ne všichni si je mohou dovolit. Za někým se Ježíšek nepodívá. Ale díky vám by mohl! Jedni z těch, kteří touží po dárcích, vidí je u svých spolužáků, ale sami si moc vyskakovat nemohou, jsou děti v dětských domovech. Rodinnou lásku jim těžko poskytneme, ale i materiální dárek jim udělá radost, často větší, než jakou by z něj měly děti z normálních rodin. My už letos po několikáté někomu takto radost snad udělali a vy můžete také! Na stránce milyjezisku.eu najdete ještě spoustu přání, které můžete splnit :) Zahrajte si na Ježíška, udělá to radost i vám :)

Pomáhejte
Žijeme ve světě, kde se Vánoce slaví. Jedním důvodem je naše křesťanské zázemí, druhým je ale bohatství. Možná si říkáte, že bohatí nejste, většinou to ale není tak úplně pravda. Ruku na srdce, ani já se nepovažuju za bohatou, když se nad tím ale zamyslím, odvozuju to od toho, že si nemůžu dovolit MacBook nebo Louis Vuitton kabelku, jinak mám ale všechno co k životu potřebuju a ještě mnohem víc! Obrovské množství lidí na tomhle světě ale takový život nemá a často doslova bojují o přežití. Nebudu vás tady poučovat, jak nemáte vyhazovat jídlo, protože co by za to děti v Africe daly. Žijeme v jiných podmínkách a já jsem za svůj život opravdu vděčná. I proto ráda pomůžu těm, kteří to štěstí neměli... Podívejte se na stránku skutecnydarek.cz a zamyslete se, zda byste nechtěli pomoct koupí kozy, slepic, nebo třeba zaplacením záchodu (jaká krize u nás nastává, když jednou zapomeneme koupit toaleťák :)) nebo třeba zajištěním bezpečného porodu! Pro nás jde o pár stovek, někomu to ale může změnit život... A kdy jindy, než o Vánocích :)


A hlavně si užívejte života a vánoční pohody :) Možná toho máte ve škole nad hlavu jako já, ale najděte si chvilku na nějaký příjemný film nebo třeba právě návštěvu vánočních trhů :)
A povězte mi, pomohli jste někdy v podobných projektech? Kam jezdíte rádi na vánoční trhy, jestli vůbec? A jaké máte oblíbené restaurace? :)
Hezký víkend přeju!
Mísa

7 comments:

  1. Vianočné trhy mám tiež veľmi rada a davy ľudí neznášam, ale kupodivu napríklad v takom Primarku mi to nevadí narozdiel od metra :D. Čo sa trdla týka, tak naprostý súhlas, aj keď cena je všade rovnaká. Pred Palladiom je výborné, to je fakt.

    WhatEmaThinks

    ReplyDelete
  2. miluju nemecky vanocni štoly <3

    ReplyDelete
  3. ted jsem koukala na toho jeziska a tyjo docela me mrzi ze vsichni pisou ze chtej znackovy tohle a znackovy tamto. nevim no ale puma boty a jabkovej talbet taky nemam ... skoda kam se hodnoty dnesnich deti posunuly :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posunuly... Ale ja se jim nedivim. Samozrejme tam pomalu zustavaji ty nekdrazsi darky, ale hlavne chapu, ze na ne tlaci okoli. Kolikrat jsem cetla, ze to chteji, protoze to maji vsichni ve tride apod. A oak se tomu clovek uz nedivi. Navic kdyz si maji rict o jeden darek, chteji toho vyuzit.

      Delete
  4. Vánoční trhy mám ráda hlavně kvůli tomu jídlu, co se na nich prodává. :D Jinam než do Plzně, kde bydlím, nechodím, maximálně jsem byla párkrát v Praze, ale pouze příležitostně. :) Já oblíbené restaurace nemám, jedině takhle třeba bageterii boulevard, jejíž bagety jsem si oblíbila, když jsem tam pracovala. Ale za to mám ve svém městě několik oblíbených kaváren, protože káva je prostě můj koníček. :D

    roxyshealthyland.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Vianočné trhy milujem kvôli super atmosfére, ak by ešte snežilo, to by bolo ono :))

    ReplyDelete