Thursday 17 December 2015

Christmas Vienna

Vídeň je krásná a v předvánočním čase to platí dvojnásob... 
Vienna is beautiful city, even more when it's Christmas season...


Možná proto jsem se do rakouského hlavního města vydala na vánoční trhy už podruhé a protože jsem tentokrát vzala s sebou i babičku, prošly jsme si i základní památky. Schönbrunn jsem vám už ukázala v jednom z minulých článků, dnes vás tady vezmu na takovou rychlou procházku Vídně a vánočních trhů! Proč rychlou? Protože nás v Rakousku přivítala pěkná zima, vítr a taky pořádná mlha. Člověk si uvědomí výšku některých staveb (Stephansdom, Rathaus) až ve chvíli, kdy pro mlhu nevidí na špičku :)

I když nám ale počasí úplně nepřálo, výlet se nám líbil a nasály jsme tu pravou vánoční atmosféru! A já jsem dnes navíc byla naposledy ve škole, a tak mě čekají dlouhé vánoční prázdniny! Těším se na ně jako malá, protože i když se budu muset učit na zkoušky, hodlám si taky udělat pár naprosto volných dní, které chci strávit s dobrým jídlem, v teple domova a hlavně s rodinou, kterou už za měsíc opustím... Ale o tom víc v příštím článku, dnes se pojďte alespoň díky mým (nekvalitním :)) fotkám přenést do Vídně!

Maybe that's why I've visited Austria's capital for second time. And also because it's huge christmas markets. This time I took my gran with me so we went to see the main Vienna's sights. I've already schown you the beautiful Schönbrunn and today it's time to do quick tour through Vienna. Why quick one? Well, Austria welcomed us with quite cold, windy and misty weather. But thanks to the mist we realised how tall some of the buildings (Stephansdom, Rathaus) are because we couldn't see the top of it! :)
So even though the weather wasn't good we still enjoyed our trip and channeled a bit of that true christmas atmosphere! What's more, today it was my last day at school so may the long Christmas holidays begin! I'm sooo looking forward to it because although I also need to study for finals I'm also planning to spend a few days just realxing, eating and spending them with my family, which I'm leaving next month... but more about that in next article :) Now let's see a bit of a Vienna!
























Kam jste se letos na vánoční trhy vydali vy? A máte je vůbec rádi? A co Vídeň, byli jste tam někdy a líbila se vám?
Do you like christmas markets and did you visit any of them this year? And what about Vienna, have you ever been there and did you like that city?
Krásný večer přeju!
Good evening everyone!
Míša


9 comments:

  1. veľmi chcem vidieť Viedeň musí tam byť nádherne ♥ krásne fotky. super že si bola akurát na vianočných trhoch

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě se do Vídně vydej, věřím, že se ti bude líbit :)

      Delete
  2. Taky jsem tam byla na vánočních trzích a bylo tam neskutečně lidí -.-"

    ReplyDelete
  3. Minulý rok jsem byla na vánočních trzích v Německu, ale letos jenom v Praze. Moc se i líbí fotky. :) Do Vídně bych se chtěla někdy podívat. :)

    lifeis-beautiful.blog.cz

    ReplyDelete
  4. Vánoční Vídeň je nádherná, byla jsem tam 2x a je to opravdu kouzelné :)

    ReplyDelete