Thursday 8 October 2015

Back to School: outfit + what's in my bag

Obuju si pohodlné boty, vlasy stáhnu do culíku, batoh hodím přes rameno a až nekřesťansky ráno vyrážím na autobus do školy... Takhle to u mne probíhalo 13 let. Od loňského roku už ale nechodím na gympl, a tak můj rozvrh naštěstí vypadá trošku jinak. Letos se do školy podívám 3x týdně a ani jednou tam nemusím být už v 8, což beru jako pořádný úspěch! 




Tohle pondělí jsem se zase ocitla ve školních, tentokrát už druhým rokem univerzitních, lavicích. Hned první den byl záživný a zábavný a já už teď navíc vím, že mě čekají náročné tři měsíce. Nejenže jsem si oproti loňskému roku nabrala víc náročných předmětů, musím také přeložit odbornou knihu. A to do Vánoc. No, mám co dělat :) Na druhou stranu jsou náročnější předměty také zajímavější. To se pak má člověk hned větší chuť učit... Nebo ne? :)

Nejdřív jsem si říkala, že se letos článku Back to School vyhnu, nakonec mne ale návrat do školy docela ovlivnil a řekla jsem si, že to ukážu i zde na blogu. Dnes tedy přicházím s outfitem, který se podle mě do školních lavic perfektně hodí, a také vám ukážu, co nosím v tašce!

Nejdřív tedy k outiftu :)
Do školy chodím vždy pohodlně oblečená. Pohodlí je nejdůležitější, protože škrtící džíny nebo nepohodlné boty vás celý den ve škole budou akorát rozčilovat a budete se soustředit hlavně na ně, ne na učivo. I proto mám na fotkách culík. Ten normálně nenosím, protože mi vůbec nesluší. Ve škole je to pro mě ale nutnost, protože s mými rozpuštěnými dlouhými vlasy to je občas boj. 
Pro tento outfit jsem vybrala hlavně svoje nové kousky, o kterých už ale vím, že ono pohodlí splňují. Svetr jsem objednávala z Mango Outletu, sukně je v C&A, stejně jako silonky. Boty jsou od značky Converse a hodinky Lacoste. Batoh je samostatná jednotka, kterou si občas půjčuji od ségry, jinak nosím větší kabelky. Batoh je šitý na míru od značky Mum Ray a designerky Lucie Michalcové. 








A co že to vlastně nosím do školy v tašce? Naštěstí už nemusím nosit spoustu učebnic, stačí mi jeden sešit, který používám na všechno a pár vytištěných podkladů na jednotlivé přednášky. Přesto se toho u mě v kabelce najde celkem dost :)


  • Hnědou peněženku mám z Vietnamu od ségry a drží už několik let. 
  • Obal na brýle se zvířecím vzorem nemám vůbec ráda. Brýle ale na dálku ve škole potřebuji, a tak je musím nosit s sebou. Možná se ptáte, proč jsem si teda takovýhle obal kupovala? Kupovala jsem si ho v době, kdy velké obroučky u brýlí nosili jen opravdoví nerdi, spíš nikdo. Mně se ale takové brýle líbily už dřív, bohužel na ně ještě vůbec nebyly obaly a tento byl jediný. Dnes už má tenhle typ brýlí každý druhý a obalů je nepřeberné množství, já jsem jen líná si dojít vybrat jiný O:)
  • Klíče a mobil snad ani nemusím komentovat :)
  • K němu patří i sluchátka. O volných hodinách si buď čtu nebo poslouchám hudbu. 
  • Tužek mám s sebou vždycky víc, protože je záhadně kabelka polyká.
  • Hodinky do školy nosím téměř vždy, protože je to rychlejší, než každých pět minut kontrolovat čas na mobilu :)
  • Zrcátko (i když už rozbité) je nutnost, i když pro mě, když nenosím make-up zas tak důležité není. Lepší už to nebude :)
  • Gumičku jsem vysvětlila už nahoře, culík je nejpohodlnější :ú
  • Balzám na rty nosím s sebou všude, protože nesnáším suché rty.
  • Antibakteriální gel od značky Balea používám také často, protože přece jen... člověk má lepší pocit, když má ruce čisté.
  • Ústní sprej od Marks&Spencer nosím už pár měsíců v kabelce. Nemyslím si, že by mi páchlo z pusy, ale po celém dni a různých svačinkách má člověk rád ten pocit voňavého dechu.
  • V balíčku mám ještě skleněný talismánek, který mi už víc jak rok nosí štěstí a zatím to vždycky klaplo :)
  • A nakonec sešit - používám jeden na všechno a vyhovuje mi to. Tohle je obyčejný sešit, který moje šikovná sestra takovým DIY přeměnila v tenhle hezký sešit s novinovým obalem, uvnitř oblepeným a mám v něm i záložku :) 

A takhle už vypadá moje lavice těsně před seminářem :) Jak vypadá ta vaše? Co s sebou nosíte do školy a co nosíte na sobě? Pošlete mi klidně do komentářů odkazy na vaše Back to School články, moc ráda si je přečtu :)
Já se běžím sbalit a ráno brzy odjíždím do Berlína na prodloužený víkend. Další článek tedy očekávejte nejdřív v pondělí večer :)
Užijte si víkend!
Míša

14 comments:

  1. Pěkný outfit, antibakteriální gel nosím také :)
    Denisse Beauty

    ReplyDelete
  2. Super článek! Ústní sprej od M&S si musím pořídit :D Na tvém instagramu jsem viděla batoh detailně a asi jsem se zamilovala :D Berlín ti závidím, hned bych se tam vrátila! Já článek Back to School sice nemám, ale s blogem (znovu) začínám, tak můžeš kouknout♡...
    itslolagosling.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. na to, že človek už nemusí nosiť plno učebníc (ktoré moja stredná aj tak nemala :D), mám stále plnú tašku rôznych papierov :D.
    inak, veľmi pekný článok a rozbité zrkadlo nosí 7 rokov smoly! :P.

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
  4. Super ruksak. No tak čo ja mám na lavici by som asi nemala ani písať, lebo na učenie tam je jeden zošit a občas pero, potom tam mám skicár, farbičky, tablet, mobil, sluchátka a občas jedlo... to je ten život v poslednej lavici :D

    ReplyDelete
  5. super svetrík! a najviac sa mi páči obal toho zošitu :)

    ReplyDelete
  6. Jééé, ty jsi se měla.. :) Začínali jste o týden dýl než mi, to by se mi také líbilo :)) Jinak máš moc krásné hodinky :) Takové by se mi teď také líbily, abych se pořád nemusela koukat na mobil :(

    ReplyDelete
  7. Moc se mi líbí outfit. :))

    ReplyDelete
  8. Moc se mi líbí tvůj svetřík, takový stylový :-) Jinak ti to moc sluší :-)

    ReplyDelete
  9. Batoh je dokonaly :))
    worldofadelle.blogspot.cz

    ReplyDelete
  10. Batoh je dokonaly :))
    worldofadelle.blogspot.cz

    ReplyDelete
  11. Svetrik je uplne super, velmi ti svedci :-)

    ReplyDelete