Wednesday 19 August 2015

Potřebná dávka motivace VIII.

Ahoj všichni! :)
Po dlooouhé době jsem zase tady s článkem. Proč zase až po více než měsíci neaktivity? Žádné omluvy nečekejte. Jednoduše jsem neměla čas, pořád jsem někde byla, něco dělala, někam jezdila a když už jsem náhodou měla nějakou tu volnou chvilku, rychle jsem si sehnala parťáka a vyrazila zase ven. Užívala jsem si léta a tropů plnými doušky a doufám, že jste to měli podobně! Teď už ale jde do tuhého, 9. září mě čeká nejtěžší zkouška semestru a já bych se měla konečně učit. Jde to ztuha, a tak jsem si samozřejmě vzpomněla, že bych se vám měla v rámci prokrastinace ozvat :)

Ještě než se pustíme do obrázků plných motivace bych se vás ale chtěla zeptat, co za článek byste si rádi přečetli? U učení celé dny nevydržím, a tak toho využiju a zase vás budu zásobovat (snad) zajímavými články. Ale protože se mi zajímavé zdají všechny, ptám se vás, který chcete nejdřív: Nemusíte milovat posilovnu (reakce na dnešní módní záležitost - chodím do posilovny, i když mě to nebaví, protože je to IN. Je tedy nutné chodit do fitka, i když mě každá návštěva otravuje?), Výlet do Nürnbergu (spousta fotek nádherného německého města a i nějaké ty zážitky, prostě jak se dvě holky rozhodly vyrazit na dva dny za hranice), Couchsurfing - první zkušenost (v Německu jsme neplatily za drahý hotel ani levnější ubytovnu, rozhodly jsme se pro zajímavější a zábavnější formu ubytování :)), Týden v krásných Jižních Čechách (ano, i doma je krásně :)). Tak který článek vás nejvíc zaujal? :)

Ale teď už k samotným motivačním obrázkům, které mám tak ráda a čas od času se jimi na WeHeartIt prohrabávám, jen abych zase nabyla ten pocit, že dokážu všechno :)
Dřív jsem většinou přidávala obrázky týkající se fitness a zdravého životního stylu, dneska mám ale chuť vás motivovat celkově, v životě. Jdeme teda na to?

Prostě začni. K tomuhle není třeba slov. Pokud přemýšlíte o překážkách ještě před tím, než jste začali, přestaňte. Jak byste mohli nějaké potkat, když jste ještě ani nezačali? Samozřejmě bez začátku ani nemůžete něco dokončit, takže... na co ještě čekáte/me? :)



Tohle motto souvisí s prvním obrázkem. Můžete něco pokazit milionkrát, to nevadí, prostě se zvednete a půjdete dál. Pokud to ale ani nezkusíte, věřte, že toho budete litovat.

Neříkám, že musíme všichni vstávat v 5 ráno a nezastavit se až do večera. Ani to neznamená, že nemáte mít žádný volný čas. Pokud ale máte dost času o svých snech přemýšlet, využijte většinu toho času k tomu, abyste pracovali na jejich dosažení. 

Řekl vám někdo někdy, že jste snílek? Buďte za to rádi. Vy, kteří máte sny, máte také za čím jít, pro co žít.

Nemá smysl si plánovat podrobně celou cestu k vašemu cíli, přesto byste měli vědět, co k jeho dosažená potřebujete, abyste na sobě mohli začít pracovat.

Nikdo a nic vás nemůže zastavit, až na ten hlásek ve vaší hlavě, který vám říká: ,,Tohle nedokážu." takže...

...trénujte svou mysl. Stejně jako svaly, i myšlenky můžete trénovat. Máte slabou vůli? I to se dá změnit!

Koho by nebavilo se zlepšovat? Tak na co čekávejte, neustrňte na místě!

Možná trénujete na soutěž, kde chcete zvítězit. Podle umístění vás bude hodnotit ale hlavně vaše okolí. Nevyhráli jste, ale proti minule jste se zlepšili? Udělali jste maximum? Tak jste sami pro sebe vítězi! 

Neporovnávejte se s ostatními, vy jste ti, s kým soutěžíte!

Plácáte (plácáme) se pořád na místě? Ještě jste se nedostali, tam kam jste chtěli? Vždyť to je ta nejlepší motivace. Už jste mohli mít tělo nebo práci snů, ale stále jste jen ve fázi snění? Lepší později než nikdy!

Litujete něčeho? Každý by asi něco rád udělal v minulosti jinak. Nikdo ale nelituje toho, že na sobě pořádně makal, protože to se vždycky vyplatí!

Buď si budete stěžovat a ničeho nedosáhnete, nebo budete makat a dosáhnete svých snů. Obojí dohromady nejde. 

Oba obrázky poukazují na to samé. To co děláte, byste měli dělat primárně pro sebe, nepopírám ale, že mě občas nemotivuje fakt, že těm, kteří mi nevěřili, ukážu, že se mýlili. Vlastně bychom jim mohli poděkovat za tu extra dávku motivace, kterou díky nim máme :)

Investujte do sebe. Jakkoli. Vy jste sami sobě nejdůležitějším člověkem. Ať už do sebe investujete čas, peníze nebo cokoli jiného, vyplatí se to!

Můj oblíbený citát. Každé ráno můžeme udělat změnu. Co každé ráno každou minutu! Tak se neplácejme v minulosti. Tu už nezměníme. Teď hleďme dopředu a přitom se soustřeďme na přítomnost :)

A protože jsem teď tak nějak obklopená učením, musím si připomínat...


A písnička, která je krásná, pohladí po duši a kdy jindy ji poslouchat než teď v létě? :)
Soooo ... have fun under the golden sun :)

No comments:

Post a Comment