Tuesday 2 June 2015

Moje výzva na červen 2015

Ahoj všichni :) (všimli jste si, že vždycky používám tenhle pozdrav? Já už jo :D a vlastně ani nevím proč... Asi abyste si nikdo nemyslel, že vás vynechávám :))
Včera bylo pondělí 1. června, takže kdo z vás miluje tato magická čísla pro začátky (ať už hubnoucí nebo jakékoli jiné), včera byl ten správný čas a já věřím, že vám odhodlání vydrželo alespoň do dnešního dne a budu držet palce, aby vás ještě dlouho neopustilo! :) Já jsem žádné převratné změny nenastolila, prostě pokračuji ve svém snažení se všemi úspěchy i pády. Ale přece jen jsem přišla s nápadem, že bych si každý měsíc mohla dát nějakou výzvu. Nemyslím teď jednu z těch třicetidenních výzev, co kolují po internetu, které vám radí dělat každý den dřepy nebo já nevím jaké cviky, to opravdu ne (svaly potřebují regenerovat, netrénujte tedy každý den ty samé nebo alespoň nedělejte každý den úplně stejné cviky). Moje výzva bude opravdu jen moje (i když přidat nebo inspirovat se může každý z vás). Každý měsíc si vyberu nějakou svou slabinu a tu si budu víc hlídat a snažit se ji posílit.
A jaká bude moje červnová výzva? Obsáhlá, protože se budu celkově soustředit na svůj jídelníček. S cvičením nemám problém, cvičím ráda, mám ráda své fitko, baví mě zkoušet nové věci. Co ale brzdí můj progress je strava. Nejdříve to bylo přejídání, pak zažívací potíže. Teď už se moje tělo i psychika uklidnily, přesto to ale nestačí. Potřebuji se více zaměřit na poměr makroživin v mém jídelníčku a stejně tak i na celkový příjem. Nejdůležitější pro mě ale bude naučit se víc hlídat, plánovat dopředu, abych víkendy doma vždycky všechny své zásady nezahodila jenom proto, že jsem líná, nebo abych denně neobědvala někde za pochodu. Nemyslím tím, že se budu vyloženě omezovat, jen se chci dopředu nad svým jídlem víc zamýšlet, protože jím často a naprosto zbytečně nezdravě, i když na to ani třeba nemám chuť.
V posledních dnech se snažím číst články o způsobu stravování IIFYM (if it fits your macros) a už teď vím, že se chci v budoucnu tímto směrem ubírat. Červen tedy bude takový malý rozjezd :) Kdo z vás se tímto způsobem stravuje? Ráda takové lidi a bloggery poznám!

A jak jsem tedy pro představu jedla včera? Nic extra, bojové podmínky (jako každý víkend) doma mi moc na výběr nedaly (nestravujeme se vyloženě nezdravě, abyste si nepředstavovali mekáč jako každý chod, spíš tak nějak hodně typicky česky a já se toho úplně nikdy nevzdám, ale snažím se omezovat bílý chleba nebo knedlíky se zelím :)), Přesto jsem se snad až na večeři držela svých zásad a jsem tak s jídelníčkem spokojená :)
Ovesná placka (ovesné vločky, vajíčko), jogurt s podmáslím, banán a kousek čokolády z mixitu! :)
Kuřecí maso, kuskus a omáčka z cottage s rajčaty, lžičkou hořčice a olivami.
Kuskus s trochou sojové omáčky, olivami a kouskem hermelínu figura + nezdravý kupovaný salát.
Nečekejte tedy ode mě žádný striktní režim. Za dva týdny jedu na Votvírák, kde opravdu nebudu počítat nutriční hodnoty klobásy, takhle žít vážně nechci. Mimo nějaké podobně mimořádné dny bych ale ráda dopřávala svému tělu kvalitní stravu v objemu, jaký potřebuje a zároveň s ním hubne. S výsledky se pochlubím za měsíc :)
Dáváte si nějaké výzvy vy? Jakou byste si dali tento měsíc? A je také strava váš nepřítel, co se hubnutí týče?
Mějte se krásně, užívejte si léta a těšte se jako já z vašich byť jen malých pokroků
Míša

1 comment:

  1. Osobně si výzvy nedávám, protože mi to nikdy nejde. Prostě cvičím každý den a jím zdravě a možná bych i řekla, že je to za tu dobu můj životní styl. Už bych se toho vzát nemohla a přijít a zacvičit si je pro mě plně automatické. Tudíž si ani žádné výzvy nedávám...:) Kuřecí maso a kuskus mě zaujal! Vypadá to fakt hodně dobře... :3

    ReplyDelete