Wednesday 27 May 2015

Nákupy ve zdravých výživách

Ahoj všichni :)
Protože jsem v posledních dvou týdnech 2x zavítala do zdravé výživy (jednou z toho do countrylifu), cpž u mě dřív nebylo tal časté, stejně tak jako chuť zkouśet nová jídla, rozhodla jsem se svoje úlovky nafotit (tak jako fashion bloggerky fotí oblečení, já si fotím Vincentku :D).

No a co jsem teda pořídila? V countrylifu jsem byla poprvé a pro dvě věci jsem šla na jistotu: chia semínka a datlový sirup.

Chia semínka, superpotravina, o které už mluví úplně každý. I mě si tahle semínka získala, tak jsem si pro ně musela hned doběhnout. Stejně tak tomu byla i s datlovým sirupem - samotný řecký jogurt milko mi moc nechutná, ale cukr z datlí tomu hned dodá šmrnc (a ne, nebojím se cukrů z ovoce, pokud jich není tuna).



Poprvé jsem taky narazila na raw tyčinku a určitě ne naposledy. Byla moc dobra, chuťově samozřejmě trošku nezvyk, ale nic extrémního a složení je taky celkem dobré. 

A taky jsem neodolala zdravé sušence - bez přodaných cukrů a zbytečných slepovadel, což bylo znát na tuhosti, ale chuťově opavdu vynikající, navíc za skvělou cenu! 

Flapjacky mám ráda, bohužel to složení a ještě cena žádná výhra nejsou, a tak jsem si tenhle vzala jen na ochutnání a znovu už po něm nesáhnu, to si raději člověk může takové a lepší sušenky upéct doma :)


Takzle celý nákup byl vlastně úspěsný a do countrylifu si určite občas zaskočím :) Nevíte ale, zda se chia semínka dají sehnat někde i levněji? :)

Pak bych vám ráda ukázala oběd, který jsem si koupila ve zdravé výživě (Žižkov, tramvajová zastávka Lipanská), když jsem neměla čas. Už jsem takhle nedostatek času řešila víckrát a opravdu můžu tuhle zdravou výživu jen doporučit, za fajn ceny se opravdu kvalitně najíte. Já si tentokrát dala rizoto se špenátem a hlívou ústřičnou :)

A teď už k dnešnímu nákupu... Taky tak milujete textilové tašky na nákupy? O:)
To byla odbočka :D Dneska si moje nachlazení/nemoc zase vybralo svou daň a já se za celý den zmohla právě jen na nákup a to ještě jen proto, že jsem nutně potřebovala soplnit zásoby vincentky! A ta do zdravého nákupu taky patří, snad nic mi tolik nepomáhá :)

Jak všichni víme, sója zdravá není a ani výrobky z ní nejsou žádné terno, občas si s nimi ale spestřím jídelníček, když mám chutě :)

Snaha zbavit se nachlazení zašla až tak daleko, že jsem sáhla po ,,cucákách" z obchodu, třeba zaberou, alespoň jsou bez cukru...


A protože mám ráda nějaké to barevné ovoce, nemohla jsem ty maliny v obchodě nechat O:)


No a nakonec jedna úplná novinka - šmakoun na sladko! Teď si většina z vás klepe na čelo, jaktože jsem ještě neměla šmakoun na sladko, ale já si vždycky tak nějak myslela, že patří k příloze jako bílkovina (mexiko, hlíva nebo bez příchuti) O:) No těším se na něj, do jídelníčku se mi ale bude hodit asi až v pátek... Pak poreferuju, nebo - s čím si ho mám dát? Poraďte! :)

A co nového, nevyzkoušeného jste si v poslední době koupili vy? :)
PS: omlouvám se za překlepy, na ipadu jich vždycky nasekám... 
Mějte se hezky a jezte zdravěji :)
Míša

3 comments:

  1. Já teda moc na zdravou výživu nejsem, ale ten sirup bych klidně vyzkoušela :-). A to risoto, mňam <3

    ReplyDelete
  2. Nemůžu si pomoc, ale mě vůbec chia nechutná :D Jsem zkrátka na starou a dobrou ovesnou kaši. Ovšem mléka Alpro ty bych mohla pít pořád. Nedávno je měli ve výprodeji, a tak teď mám doma asi tři ty větší krabičky, ale řekla jsem si, že s nimi budu šetřit... :D
    Teprve včera jsem měla možnost ochutnat dračí ovoce a tedy musím říct, že na to, že nemá chuť, mi velice chutnalo. :D :)

    ReplyDelete
  3. Máš moc hezký blog :) Kdybys chtěla koukni i na můj, věnuju se podobnému tématu!) http://jmenujisepeta.blogspot.cz/

    ReplyDelete