Saturday 6 December 2014

Potřebná dávka motivace VII.

Ahoj všichni! :)
Dříve jste měli tuhle rubriku rádi a já jsem se taky těšila, až se zas při připravování článku budu přehrabovat obrázky, ze kterých motivace přímo čiší! Pro mě je teď největší motivací moje zdraví. Navíc jsem včera byla prvně na měření přístrojem Tanita, takže jsem viděla i ta hrůzostrašná čísla a procenta. Mrzí mě, že jsem na tomhle měření nebyla i na začátku mého snažení, lépe bych mohla porovnat svoje výsledky po měsíci. Nevadí, za měsíc už bude s čím porovnávat a já se na to moc těším!
Protože bych se ale měla učit (to jsem měla už několik posledních týdnu!), než tady psát článek, tak pojďme rovnou na to! Vykecávání si nechám na příští článek, kde přijdu s dalšími výsledky :))

Tohle je základ... nečekejte na 1. ledna nebo na pondělí. Začněte teď, protože za ten týden nebo měsíc už můžete být o velký kus dál!



Tohle je hodně výstižné! Není to jen o tom, jak budete vypadat, cvičení a zdravý životní styl vám dá daleko víc!

Většinou se budíme s určitým denním cílem. Chceme si jít zacvičit a zdravě jíst, ale za pár hodin nás přemůže únava, do ničeho se nám nechce. Nevzdávejte to ale, ten pocit večer, když jdete spát a svůj denní cíl jste si splnili, je k nezaplacení ;)

Tohle mi opravdu hodně pomáhá. Prostředí a lidé ve fitku, členové fitness skupiny na facebooku! Obklopte se nejen lidmi, kteří už svých cílů dosáhli, hledejte také ty lidi, kteří vás nebudou srážet na kolena, ale naopak vás podporovat!

Tohle přesně navazuje na předchozí doporučení... 


Přesně tak. Proč přestávat a potom znovu začínat? Hlavně se na vaše snažení nevyprdněte po jednom malém přešlapu, protože po jednom nezdravém jídle neztloustnete, stejně tak jako že po jednom zdravém nezhubnete ;)

Konečně jsem si uvědomila, že na sobě nemakám proto, abych byla někým jiným, ale proto, že chci být lepší verzí mého já :) Které mám vlastně docela ráda už teď!

Je to jen na vás, jestli budete nad svým cílem stále jen přemýšlet, nebo se odhodláte pro něj i něco dělat!

Tohle jsem věděla už dlouho, ale spousta cviků, co mi teď dává trenérka, to jen potvrzuje. Ty cviky, které tak nesnášíte, protože vás u nich a po nich všechno bolí, ty přináší tu největší změnu!

Často to vidím ve fitku, jak se holky (víc než kluci) rozhlíží a řeší, jestli dělají těžší cvik než jejich kamarádka, nebo někdo koho vůbec neznají. Já se ale soustředím na sebe a po tom měsíci vidím obrovské pokroky. Cviky, které jsem na začátku vůbec nezvládla už cvičím i v těžších verzích. A je mi celkem jedno, že ta holčina vedle mě vydrží v planku 3 minuty a já zatím jen kolem minuty ;)

Nedržte dietu, která vám nevyhovuje, s tím, že jí za pár měsíců, až se dostanete do svého cíle, přestanete dodržovat. Najděte si takový způsob jídla a cvičení, které vás budou bavit a naplňovat dlouhodobě.

4 comments:

  1. Tanita je super motivace a stejně tak tyto obrázky s citáty :)

    ReplyDelete
  2. Motivace je skvělá! :) Já se na ten přístroj bojím jít..:D vyjely by na mě tak hrozné čísla, že by se mi udělalo špatně :D ale vím, že určitě mám mín než 20% tuku.. každý měsíc čekám a ono pořád nic..:/
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Super článek, motivace je potřeba ! Je opravdu důležité obklopit se lidmi, kteří chápou, co děláme. Blogerky jsou tak fajn, ale i lidi ve fitku ! Ale pak se obklopím "normálními" lidmi, kteří se nestravují zdravě a necvičí, a hned nastanou blbé připomínky a pohledy, jak kdybych byla blázen....A bohužel se to netýká jen přátel, ale i některých členů rodiny, což mě moc mrzí :-/ Alespoň rodina by mohla mít pochopení...A děkuji za komentář na blogu ! :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    ReplyDelete