Friday 20 December 2013

Pár zdravějších věcí z mého dnešního nákupu

Zdravím všechny :)
Jak si užíváte poslední páteční večer před Štědrým dnem, pro většinu z nás i začátek alespoň čtrnácti-denního volna. Jak se chystáte strávit poslední předvánoční dny a jak bude vypadat váš cvičící a jídelní režim? :)
Mně je jasné, že se cukroví neubráním, stejně tak ani rodinným obědům a večeřím - a ani nechci :) Vždyť už teď na mne to cukroví ze špajzu volá, že je mu tam smutno. Asi ho tam ale ještě chvilku nechám :) A ze všeho nejvíc se těším na štědrovečerní večeři, protože nevím jak vy, ale bramborového - opravdového, žádné zdravější náhražky - salátu bych mohla sníst celou mísu. Jak jste na tom vy, děláte si zdravější variantu, nebo to vidíte stejně jako já - jednou ročně to nikoho nezabije a postavu vám ta večeře či pár dní volnějšího režimu taky nezmění :)
A jak se držíte co se naší výzvy týče? Já se musím pochválit, zatím všechno naprosto podle plánu :)

A teď už k tomu nákupu. Do společného košíku jsem vhodila i pár nových věcí - stejně tak jako staré známé zdravější dobroty, které mám ráda :) Chcete je vidět?
Vybrala jsem jen ty zdravější věci a jen ty, které tak často nekupuji, protože jsem se ještě zásobila ovocem - banány a mandarinky teď u mě vedou :)
Obojí jsem si dnes koupila prvně. Dýňová bulka se sýrem určitě není nic extra zdravého, ale určitě dobrého :) A slunečnicová semínka pomáhají léčit cévní, srdeční a jaterní problémy. Krůtí šunku jsem si v poslední době oblíbila, ale zkouším různé druhy. Tato je s bylinkami s 95% masa, a musím říct, že byla výborná :)
Pomelo si normálně nekupuji, ale měla jsem na něj chuť, když mám teď v té výzvě, že musím jíst alespoň jeden kousek ovoce denně :) A k tomu jsem přibrala i exotické ovoce o kterém slyším poprvé - mučenku sladkou. A s koupí jsem se trefila, protože má napomáhat relaxaci, uvolnění stresu a bolestí hlavy :)
Se šmakounem jsem se začala kamarádit teprve nedávno, ale zrovna tenhle s mexickou příchutí jsem si opravdu oblíbila. Bruschetty jsem si koupila prvně, rovnou s rajčatovou příchutí a moc se na ně těším, protože už mi něco křupavého vážně chybělo :) A poslední jsou Bran Flakes, moje oblíbené, k snídani jsou totiž výborné a navíc jsou zdravější variantou obyčejných kukuřičných corn flakes :)

Doporučte mi prosím nějakou potravinu či pokrm, kterou bych teď v průběhu Vánoc měla vyzkoušet, dochází mi nápady :)

A abych nezapomněla, dnes jsem dostala od kamarádek první dárek, a dost možná bude z letošních Vánoc i nejlepší. Nebudu vás napínat, samotné mi došlo, co se pod obalem skrývá hned, kdy mi dopadl do klína, protože jsem kamarádce nevěřila, že je to těžké :) Jsou to dvě tříkilové činky - konečně! Zatím mám doma jen 2x sady 1,5kg, takže ta 3kg sice můžu složit tak, že si do ruky dám vždy dvě činky, ale všichni víme, že to není nic pohodlného. Teď už to bude ale o hodně lepší, konečně můžu dělat i kliky na činkách, to mi totiž předchozí činky neumožňovaly, ještě teď mě bolí klouby u rukou. Hned jsem je samozřejmě vyzkoušela v jednom z Jillianiných wokoutů. Tady je máte, krasavice :)

A když už jsme u toho, zítra se chystám sepsat recenzi na Six Weeks Six Pack, už jste ho cvičily a je něco, co bych o tomto programu měla určitě zmínit v článku?
PS: omlouvám se za kvalitu fotek, iPhone a špatné světlo bohužel dělají své...

4 comments:

  1. ono se opravdu nestane nic když si člověk dopřeje jeden den v roce.mě ale vadí, že člověk si povolí si dopřát kvůli datumu v kalendáři. Osobně mi bramborový salát nechutná, stajně špatně trávím mrkev a celer, kterou tam máma přidává. Sladké nejím (je v něm mouka) a kapra mám ráda, ale ne smaženého. takže to vidím asi tak, že si dám to co vždycky a dopřeju si kdy budu chtít. S tím skládáním činek v rukách to znám, je to docela nepohodlný.

    ReplyDelete
  2. Tak to bran flakes vidím prvně :) K činkám gratuluji, moc dobře znám to nepohodlí, když si chce dát člověk větší zátěž a v jedné ruce drží činky dvě :D...Já si dávám do konce roku volnější režim, jsem po delší době u rodičů, pak se jede na silvestrovskou chatu, tak proč to nějak hrotit :) Na to budu mít zbytek roku :D a už se těším, jak se po novém roce pustím do posledního měsíce P90X :)

    ReplyDelete
  3. Co se Vánoc týče - cukroví mě nijak nebere. To se spíš přecpu tím salátem, kaprem a klobásou. Jsem spíš na slané. Sladkého se rychle přejím. To spíš mám raději to ovoce, kterýho je paradoxně v zimě doma nejvíc.

    ReplyDelete
  4. Sam mnamky ! :)
    Přeju hezké svátky !

    ReplyDelete